10 Tips voor je voetbalreis naar Manchester

1. Ga op tijd naar het vliegveld

Dit klinkt logisch maar vergis je niet. Of je nu met de trein, auto of fiets naar Schiphol gaat, kans op vertraging is er altijd! Zelf moeten wij altijd vanuit het hoge noorden richting Schiphol. Onderweg is de kans groot dat je in de file terecht komt zeer groot. Voor ons is rennen naar Gate H EasyJet (jaja, de allerlaatste op Schiphol) dan ook geen uitzondering. De laatste keer hadden we het geluk dat het vliegtuig vertraging had. Anders hadden we niet meer naar Manchester gekund en hadden we de wedstrijd moeten missen.

2. Stekker

Wanneer je op voetbalreis gaat naar Engeland) controleer dan goed of je in je hotel een reisstekker (wereldstekker) of omvormer moet meenemen voor het stopcontact. Toen wij met een aantal medewerkers van VoetbalreizenXL naar Manchester United – Manchester City waren geweest, waren we dit vergeten waardoor we allemaal onze telefoon en laptop leeg hadden. Heel vervelend :'( Bij BOL.com heb je al een reisstekker voor €5,00!

3. Geld (Ponden)

In Engeland betalen ze niet met de Euro maar met Ponden. 1 Euro staat gelijk aan 0,85 Pond. Op schiphol is er de mogelijkheid om Euros om te wisselen naar Ponden (en andersom ;)). Kijk hier wel mee uit. Vaak is dit enorm duur! Geld pinnen in Engeland is ook misschien een betere optie.

4. Trein naar Manchester Piccadilly

Na ongeveer een uur vliegen land je op het vliegveld van Manchester. Naast het vliegveld bevind zich op loopafstand een treinstation. Hier kun je een kaartje kopen voor de trein naar het centrum. Het beste kun je uitstappen bij station ‘Manchester Piccadilly’. Vanaf hier kun je lopend, met de taxi, tram of bus naar je hotel.

5. Klok terug zetten

Hoewel Engeland maar een dik uur vliegen is kom je toch terecht in een andere tijdzone. Vergeet je klokje dan ook niet een uurtje terug te zetten! Het zal je maar gebeuren dat je een uur te laat bij de wedstrijd komt..

6. Football Museum

Midden in het centrum van Manchester bevind zich ‘The National Football Museum’. Binnen het museum staat de Engelse voetbalhistorie voorop. Een bezoek aan dit museum is in principe gratis. Wanneer je een kleine donatie doet ontvang je een boekje, kun je meespelen met verschillende spellen en mag je op de foto met een aantal grote prijzen (o.a. de FA Cup en Premier League cup). Een bezoek aan het museum sluit dan ook goed aan bij je voetbalreis naar Manchester.

Meer informatie over het voetbalmuseum

7. Winkelcentrum Manchester

Een wedstrijd bezoeken in Manchester is niet alleen geschikt voor het mannelijke geslacht. Naast twee grote voetbalclubs heeft Manchester een zeer groot winkelcentrum. Het winkelcentrum in Manchester is een van de grootste overdekte winkelcentra van Europa! Je hebt hier honderden winkels verdeeld over drie etages. Ook al ben je geen winkeltype, loop hier toch even doorheen. Je vind er winkels die je in Nederland niet snel tegen komt. Denk hierbij aan de SuperDry Megastore, Apple Megastore, Disney winkels, LEGO winkels, etc. etc. Het aanbod is enorm. Naast de vele winkels heeft het winkelcentrum ook nog een aparte verdieping met enkel eten/drinken. Voor een goede lunch kun je hier dan ook goed slagen.

8. Stadiontour Manchester United en Manchester City

Als je naar Manchester gaat voor een voetbalwedstrijd is de kans groot dat je dan een bezoek brengt aan Manchester City of Manchester United. Op niet wedstrijddagen kun je bij beide clubs een stadiontour boeken. De tour duurt ongeveer 2 uur. Wanneer je een voetbalreis (of losse ticket) afneemt bij VoetbalreizenXL kun je een stadiontour bijboeken.

9. Vervoer in Manchester

Het centrum van Manchester is niet heel groot. Bijna alles is per voet goed te bereiken. Mocht je niet goed te been zijn of wil je iets bezoeken net iets buiten het centrum? Dan raden we je UBER TAXI aan. Dit is een voordelige manier van reizen voor de kortere stukken. Wanneer je de app installeert op je telefoon ontvang je een kortingscode welke je weer kan gebruiken op de telefoon van je vriend/vriendin. De kortingscode geeft je 20 euro korting op je volgende rit. Gebruik de app waar je de code hebt gebruikt dan ook niet voor een kort ritje in de stad zelf. Zelf gebruiken we deze altijd voor het ritje tussen het vliegveld en het hotel. Vanuit Manchester kost de taxirit je dan nog maar 5 euro. Koopje!

10. OperaHouse Manchester

Dit oude theater is vandaag de dag een grote publiekstrekken waar zeer grote operas, theaterproducties en dansvoorstellingen worden gehouden. Wanneer je dit theater binnestapt waan je je even in een ander tijdperk. Wanneer je een voorstelling wilt bijwonen kun je je tickets online en telefonisch bestellen. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van het Opera House Mancester.

Vragen? Ga je op voetbalreis naar Manchester en heb je nog vragen? Stel ze ons gerust. Wij helpen je graag verder!

Voetbalreizen naar Manchester

Bekijk ons reisaanbod naar Manchester:

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.