De 5 gezelligste voetbalsteden van Bundesliga

De Bundesliga staat natuurlijk bekend om de gemoedelijke sfeer in en rondom de stadion onder het genot van Bier und Bratwürst. Maar niet elke stad met een mooie voetbalclub heeft ook een bruisend uitgaansleven, steden als Gelsenkirchen en Dortmund zijn namelijk echte ‘grauwe’ arbeiderssteden. Hieronder hebben wij een aantal steden opgesomd welke over één of meer mooie clubs beschikken en daarnaast ook nog een mooie stapavond kunnen bieden.

1. Bremen

Bremen is de tiende stad van Duitsland met zo’n 550.000 inwoners. Met Werder Bremen herbergt Bremen één van de succesvolste clubs in de Bundesliga, alhoewel de laatste successen alweer een poosje geleden zijn. Bremen is een knusse stad met 2 drukbezochten uitgaansgebieden. De Schlachte is gelegen aan rivier de Wezer en telt vele bars en restaurants, voor een mooie biergarten is uitgaansgebied Viertel een aanrader. In de vele pubs vloeit het lokaal gebrouwen (maar ook wereldwijd bekende) Becks-bier rijkelijk. Een aanrader voor een typisch Duitse maaltijd is restaurant Paulaner’s an der Schlachte.

2. Berlijn

De hoofdstad van de Bondsrepubliek beschikt over 2 grote voetbalclubs. In de Bundesliga is Hertha BSC al jaren actief in de subtop. Daarnaast bevindt ook cult-club 1.FC Union Berlin zich ook in Berlijn. Met Kerst komen zelf 28.500 fans samen in het stadion van 1.FC Union om gezamenlijk kerstliederen te zingen. Zie hieronder voor de beelden.

Qua uitgaan beschikt Berlijn over vele grote Techno-clubs. Mocht je daar nou niet van houden, dan zijn er ook veel verschillende pubs aanwezig. Café Klunkerkranich met een groot dakterras is zeker een aanrader om te bezoeken.

3. Keulen

Net over de grens bevindt zich Keulen, een echte studentenstad met een fantastische voetbalclub. Namelijk, 1.FC Köln. Vooral rond Carnaval is het in Keulen één groot volksfeest, zelfs 1. FC Köln past hier jaarlijks het tenue op aan voor het duel wat zij spelen in het Carnavalsweekend. Qua uitgaan biedt Keulen verschillende alles wat een Duitse stad te bieden heeft. Het gezelligst is het echter aan de Zulpicher Strasse waar het studentenleven zich grotendeels bevindt.

4. Hamburg

Net als Berlijn beschikt Hamburg over een gevestigde Bundesliga-club en een echte cultclub. Hamburger SV en FC Sankt Pauli bevinden zich namelijk in Hamburg. HSV werd maar liefst 7x landskampioen en de Totenkopfen (fans St. Pauli) zijn wereldwijd bekend. Daarnaast biedt Hamburg natuurlijk een fantastisch uitgaansleven met de Reeperbahn. Hier bevinden zich velen bars, café en clubs. Menig voetbalfan kan zich hier na de wedstrijd helemaal uitleven.

5. Tip van VoetbalreizenXL: Düsseldorf!

Qua voetbal heeft Düsseldorf misschien wat minder te bieden. De lokale voetbalclub Fortuna Düsseldorf speelt, ondanks een gigantisch stadion, al enkele seizoenen in de 2.Bundeliga. Echter is een verblijf in Düsseldorf ook goed te combineren met een bezoek aan Schalke 04 of Borussia Dortmund. Met het openbaar vervoer zijn beiden clubs namelijk goed bereikbaar. En qua uitgaan valt er in Düsseldorf veel meer te beleven dan in Dortmund of Gelsenkirchen.

Welke stad zou jij of heb jij al eens bezocht?

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *