Deze toeristische bezienswaardigheden in Rome mag je niet missen

Een voetbalreis Rome combineren met een stedentrip naar de hoofdstad van Italië is een echte aanrader. Culinair, cultureel en bovenal een prachtige stad voor heerlijke voetbalreis. In dit blog benoemen we de vele bezienswaardigheden in de Italiaanse hoofdstad!

Stedentrip Rome – oude stadscentrum

Het oude stadscentrum van deze mooie stad in Italië moet je zeker een bezoek brengen wanneer je naar Rome gaat. Zo vind je in Vaticaanstad onder meer het huis van de Paus (Pauselijk Paleis). Paus Franciscus woont echter niet in het paleis zelf maar in het gastenverblijf. Daarnaast is de druk bezochte binnenstad op zich al een bezoek waard. Je kijkt werkelijk je ogen uit. Toeristen uit de hele wereld bezoeken dagelijks de stad, het Vaticaan en het welbekende Colosseum.

Het Olympisch Stadion

Het stadion die AS Roma en SS Lazio delen is ook zeker een bezoek waard. Boek bij je voetbalreis of losse tickets voor AS Roma een stadiontour om je ervaring in Rome helemaal compleet te maken! Het stadion van Rome stamt al uit 1928 en is dus al dik 90 (!) jaar oud. Denk er wel om dat een stadiontour op de wedstrijddag zelf niet mogelijk is. Boek daarom je stadiontour een dag voor of na de wedstrijd een stadiontour in het Olympisch stadion.

Derby van Rome (Derby della Capitale)

De wedstrijd tussen de twee bespelers van het Olympisch stadion in Rome staat bekend als de Derby della Capitale. Een bezoek aan deze heetgebakerde clash tussen de twee Italiaanse topploegen is zeker weten een aanrader. Maak je stedentrip Rome in combinatie met een bezoek aan AS Roma of SS Lazio helemaal bijzonder door een bezoek te brengen aan de derby tussen de twee aartsrivalen!

Stedentrip Rome – Fonteinen

Een bijzonder fenomeen in Rome zijn de vele fonteinen. Deze kwamen een aantal jaar geleden nog negatief in het nieuws toen supporters van Feyenoord de fonteinen hadden beschadigd en beklad. Rome heeft de fonteinen echter weer helemaal opgeknapt en het is nu dan ook weer een echte toeristische trekpleister.

Spaanse trappen

De laatste niet te missen toeristische trekpleister zijn de Spaanse Trappen. Het is er, zoals je kunt zien, altijd enorm druk. De Spaanse trappen en de oude huisjes in de binnenstad geven een uitstekend beeld van hoe Rome haar oudheid in stand houdt.
Naast de Spaanse trappen zijn ook het Colosseum, de Sint-Pietersbasiliek en het Forum Romanum enorm populaire bezienswaardigheden in de Italiaanse hoofdstad. Zo maak jij je voetbalreis naar Italië tot een groot succes!

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.