8 tips voor een bezoek aan Parijs

Een wedstrijd bezoeken van Paris Saint-Germain is sinds kort een zeer populaire onder onze klanten. En om u goed voorbereid op voetbalreis naar Parijs te sturen hebben wij dit blog geschreven met 8 handige tips voor uw bezoek aan de stad van de liefde!

1⃣ Met de trein naar Parijs

Reis je met de Thalys van Amsterdam naar Parijs? Goede keuze! Het is beter voor het milieu dan vliegen en in de meeste gevallen goedkoper dan eigen vervoer met de auto. Denk er wel om dat je in de Thalys-bar alvast je metrokaartje bemachtigd, dit scheelt je wachttijd op het station Paris-Gare du Nord.

De Thalys haalt snelheden tot wel 300 km/u!

2⃣ Met het vliegtuig naar Parijs

Vanaf Amsterdam is het slechts anderhalf uur vliegen naar Parijs en zo ben je dus in een mum van tijd in de hoofdstad van Frankrijk. Parijs is maar liefst drie vliegvelden rijk: Airport Paris-Orly, Airport Paris-Le Bourget en natuurlijk Airport Paris-Charles de Gaulle. XXXX

3⃣ Met de auto naar Parijs

Zelfs met de auto is Parijs prima te doen. Vanuit bijvoorbeeld Utrecht bent u al in 5 uurtjes in Parijs! Sidney van VoetbalreizenXL bezocht afgelopen seizoen zelf een wedstrijd van Paris Saint-Germain. Hij nam de auto en ervaarde het als enorm makkelijk en relaxt zonder het tijdsgebonden reizen met een trein of vliegtuig. (U leest zijn ervaring in deze blog)

4⃣ Parken in Parijs

Zorg ervoor dat uw bezoek aan Parijs niet alleen bij het bezoeken van een wedstrijd van Paris Saint-Germain blijft. Trek in ieder geval één dag uit om de stad te verkennen. Een wandeling door de vele parken die de stad rijk is, is zeker een aanrader. In alle parken van Parijs vindt u daarnaast gratis Wi-Fi (Paris-wifi).

5⃣ Winkelen in Parijs

Bijna alle winkels zijn tot 20:00 uur geopend. Zo hebt u de gehele dag om u te vergrijpen aan de vele winkels die deze stad rijk is. Tip! Bakkers en andere speciaalzaken zijn zelfs op zondag geopend, haal hier dan ook zeker een vers gebakken broodje als u de kans hebt.

6⃣ De stadsfietsen van Parijs

Al vanaf 1,70 euro per dag kunt u een stadsfiets huren in Parijs. De Vélib is een heel handige manier om zoveel mogelijk te zien van de stad. (Zie hieronder de Velib) De borg á 150 euro krijgt u natuurlijk terug bij het netjes inleveren van de Vélib.

7⃣ Bezoek aan het Parc des Princes

Wanneer u uw voetbalweekend Parijs ècht compleet wilt maken wilt u natuurlijk ook een kijkje achter de schermen nemen bij PSG. Een stadiontour bij Paris Saint-Germain brengt u langs de kleedkamer van PSG en u komt door de spelerstunnel het veld op! Over het algemeen vinden de stadion tours plaats op woensdag, vrijdag en zaterdag. Let op… er vinden geen stadion tours plaats op dagen voor of de dag van een wedstrijd.

8⃣ Musea bezoeken in Parijs

Parijs staat bekend op de vele en bekende musea. Maar liefst 13 gemeentemusea zijn zelfs gratis te bezoeken. De bekende musea als het Louvre zijn gratis voor bezoekers tot 25 jaar en op de eerste zondag van de maand. Houd echter wel rekening met enorme drukte op deze zondag.

Wij van VoetbalreizenXL hopen dat u goed voorbereid op pad kunt na het lezen van dit blog. Alvast een hele goede reis gewenst en hopelijk een doelpuntrijk duel!

Bekijk hier ons aanbod Losse Tickets PSG of Voetbalreizen PSG

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *