Citytrip Lissabon combineren met een Portugese topper?

Altijd al een wedstrijd willen meemaken in de Portugese competitie. Dit is je kans want op 17 mei 2020 staat er een topper op het programma. Benfica neemt het dan in de Dérbi de Lisboa op tegen Sporting Lissabon.

De wedstrijd van het jaar

Het is voor Benfica en Sporting Lissabon de belangrijkste wedstrijd van het jaar. In Portugal krijgt deze wedstrijd de meeste aandacht en daardoor wordt het ook door de supporters en voetballiefhebbers in Portugal gezien als de belangrijkste wedstrijd. Beide clubs strijden elk jaar weer om de titel in de Portugese competitie, daarnaast strijden ze ook om de eer van de hoofdstad van Portugal.

Head-to-Head statistieken

Er zijn al 171 edities van de derby. De meeste ontmoetingen wist Benfica te winnen, de club won 79 keer van hun stadgenoot. 47 keer wist Sporting te winnen en 45 keer eindigde de wedstrijd onbeslist. Daardoor zijn het aantal doelpunten ook in het voordeel van Sport Lisboa e Benfica, ze scoorden in totaal 293. De club, waar Bas Dost tussen 2016 en 2019 onder contract stond, maakte 231 doelpunten in totaal in de ontmoetingen met Benfica.

De laatste ontmoeting  wist Benfica met 0-2 te winnen in het stadion van Sporting, Estádio José Alvalade. Weet Sporting Lissabon zich te revancheren of wint Benfica en maken ze een grote stap richting de landstitel?

Jouw voetbalreis naar Lissabon?

De sfeer tijdens deze derby’s zijn altijd geweldig. Wil jij graag deze wedstrijd bezoek? Boek dan snel jouw Benfica voetbalreis naar de zon van de Portugese hoofdstad Lissabon en beleef de intense wedstrijd in een kolkend Estádio da Luz.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *