De ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan een Bundesliga

Het bezoeken van een wedstrijd in de 1. of 2.Bundesliga gaat vaak gepaard met een aantal biertjes in de Biergarten. De gezelligheid en gemoedelijkheid rondom de wedstrijden is hetgeen wat de Bundesliga zo uniek maakt. Hierdoor is het vaak wenselijk om na het bezoeken van een voetbalwedstrijd in Duitsland te overnachten in de betreffende speelstad.
Aangezien plaatsen als Dortmund, Gelsenkirchen, Mönchengladbach en Leverkusen relatief klein en rustig zijn raden wij, van VoetbalreizenXL, de reizigers vaak aan om te gaan overnachten in Düsseldorf, afhankelijk van het reisgezelschap natuurlijk. Düsseldorf is daarentegen een erg levendige en mooie stad om eens bezocht te hebben. Voordeel is dat het openbare vervoer vanuit Düsseldorf richting de speelsteden gratis is op vertoon van de wedstrijdtickets.

Hotel in Düsseldorf

Düsseldorf is een hele moderne en druk bezochte stad waardoor de hotels hier van erg goede kwaliteit zijn. Goed aangeschreven hostels (bijv. A&O hostel) en hotels van naam (Indigo, Holiday Inn, Courtyard by Marriott en Radisson Blu) zijn in de stad gevestigd. Het is dan ook aan te raden om minstens één overnachting inclusief ontbijt te boeken.

Het uitgaansleven

Ten opzichte van de relatief kleine speelsteden van de voetbalclubs heeft Düsseldorf een bruisend uitgaansleven. Aan de Rijn bevindt zich een gezellige boulevard met vele restaurants en loungeplekken aan het water. Voetbal op grote schermen, pullen bier, braadworsten en fish and chips zijn hier in grote maten verkrijgbaar. ’s Avonds zijn de ‘Kuhstall’, ‘Ballermann’, ‘Brauhaus Zum Weißen Bären’, ‘El Papagayo’ en de ‘Cubanitos Bar’ erg leuk om te bezoeken. Het nachtleven is in Düsseldorf tot in de latere uurtjes actief.

Bezienswaardigheden

Wanneer je overdag iets van Düsseldorf wilt zien dan is het zeker leuk en aan te raden om een bezoek te brengen aan het landgoed ‘Schloss Benrath’, gelegen aan de Rijn met een nabijgelegen park. Daarnaast is het leuk om de ‘Hofgarten’ van Düsseldorf te bezoeken, dit park is aangelegd in de 16e eeuw en ligt middenin het centrum van de stad en ideaal om even te relaxen. Voor het shoppen moet je zijn aan de ‘Königsallee’, dit is het leukste, maar tevens duurste winkelgebied van Düsseldorf en is gelegen nabij de boulevard. De ‘Rheinturm’ is leuk om te bezoeken om een prachtig uitzicht over de stad te hebben. Deze toren heeft een hoogte van 241 meter en er is tevens een restaurant gevestigd.

Düsseldorf, ideaal in combinatie met de volgende voetbalclubs:

Borussia Dortmund
Vanaf Düsseldorf Hauptbahnhof reist u in een uur met de trein naar het hoofdstation van Dortmund. Trein RE1 vertrekt ieder half uur richting Dortmund. Vanaf Dortmund Hauptbahnhof is het nog ongeveer tien minuten met de tram naar het ‘Signal Iduna Park’ stadion. Het vervoer is tevens gratis op vertoon van de wedstrijdtickets voor Dortmund.

FC Schalke 04
Een halte voor Dortmund Hauptbahnhof bevindt zich het centraal station van Gelsenkirchen. Stap hier uit wanneer je naar Schalke 04 gaat. Neem vanaf Gelsenkirchen de tram richting de ‘Veltins Arena’, de totale reis duurt ongeveer een uur en een kwartier. Ook dit is gratis op vertoon van de wedstrijdtickets voor Schalke 04.

Borussia Mönchengladbach
Mönchengladbach bevindt zich op ongeveer 40 kilometer afstand van Düsseldorf. Om ‘Borussia Park’ te bereiken kan je het beste de nationale trein richting Aachen nemen, stap vervolgens uit bij Mönchengladbach Hauptbahnhof. Vanaf dit centrale station gaan er gratis shuttlebussen richting het stadion van Borussia Mönchengladbach. De totale reis duurt maximaal een uur.

Bayer Leverkusen
Nu meer Nederlandse voetballers zich vestigen bij Bayer Leverkusen is de club steeds meer in trek om eens te bezoeken. Leverkusen ligt op ongeveer 30 kilometer afstand van Düsseldorf en is erg makkelijk te bereiken. Neem de trein vanaf Düsseldorf Hauptbahnhof richting Aachen en stap uit bij halte ‘Leverkusen Mitte’. Vanaf hier loopt u in ongeveer tien minuten naar de BayArena toe.

Fortuna Düsseldorf
Het meest aannemelijke is natuurlijk om Fortuna Düsseldorf te bezoeken en vervolgens in Düsseldorf te overnachten. Dit is een relatief kleinere club ten opzichte van de vier clubs hierboven, maar nog steeds hartstikke leuk om eens bezocht te hebben. Je tickets voor Fortuna Düsseldorf boek je veilig en eenvoudig via VoetbalreizenXL!

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *