10 tips voor een geslaagde voetbalreis

Voor veel mensen is het maken van een voetbalreis een jaarlijks terugkerend uitje. Uiteraard zijn er ook mensen voor wie het de eerste keer zal zijn. Voor beide groepen hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij helemaal voorbereid op pad kan!

Verder lezen

David op voetbalreis naar FC Köln – Bayer Leverkusen

Sinds enkele weken loopt David stage bij VoetbalreizenXL. Als echte liefhebber heeft hij afgelopen weekend de wedstrijd FC Köln - Bayer Leverkusen bezocht en heeft er een reisverslag van gemaakt. Benieuwd naar zijn verhaal?

Verder lezen

Speelschema Bundesliga 2017/2018

Op vrijdag 18 augustus 2017 begint het nieuwe seizoen in de Duitse Bundesliga. Hoe spannend kan Borussia Dortmund de kampioensstrijd maken? Gaat Vfl Wolfsburg weer eens meedoen bovenin de Bundesliga? Is Bayern München nog te stoppen? Wanneer het speelschema van het seizoen 2017/2018 bekend is geworden zullen wij deze hier publiceren.

Verder lezen

De 5 gezelligste voetbalsteden van Bundesliga

De Bundesliga staat natuurlijk bekend om de gemoedelijke sfeer in en rondom de stadion onder het genot van Bier und Bratwürst. Maar niet elke stad met een mooie voetbalclub heeft ook een bruisend uitgaansleven, steden als Gelsenkirchen en Dortmund zijn namelijk echte ‘grauwe’ arbeiderssteden. Hieronder hebben wij een aantal steden opgesomd welke over één of meer mooie clubs beschikken en daarnaast ook nog een mooie stapavond kunnen bieden.

Verder lezen

De Duitse Bundesliga gaat weer van start!

Na een aantal weken winterstop gaat op 20 januari de Duitse Bundesliga weer van start! Deze Europese topcompetitie kent op koploper Bayern Munchen na momenteel een verrassende tussenstand. Na 16 wedstrijden staat RB Leipzich knap op de 2e plaats, Borussia Dortmund op een 6e plaats en Champions League deelnemer Borussia Mönchengladbach op een tegenvallende 14e plaats.

Verder lezen

Waarom jij dit seizoen (nog) een wedstrijd in de Bundesliga moet bezoeken

Een korte reistijd Bij een voetbalreis naar de Premier League of Primera Division ben je al snel het hele weekend van huis. Bij een bezoek aan de Duitse Bundesliga is dat niet het geval. Net over de Nederlands/Duitse grens bevinden zich verschillende Duitse topclubs. Denk hierbij aan Schalke04, Werder Bremen en uiteraard Borussia Dortmund. Vanaf Utrecht ben je met de auto binnen twee uur in Dortmund!

Verder lezen