Elk Kind Een Bal Business Club event bij de KNVB

Sinds 2018 is VoetbalreizenXL trots ambassadeur van de Stichting Elk Kind Een Bal. Elk Kind Een Bal zet zich in om kinderen een succesverhaal te geven en hebben naar eigen zeggen dé formule gevonden in de vorm van een bal. Wij van VoetbalreizenXL werden als ambassadeurs van deze stichting uitgenodigd op de EKEB Business Club event bij de KNVB.

Onderweg naar Zeist

Sidney en ik (David) vetrokken rond een uurtje of 11 richting Zeist waar de KNVB campus is gevestigd. Om 13:00 uur werden wij vriendelijk ontvangen door Germain van Stichting Elk Kind Een Bal. Onder het genot van een bakje koffie werd iedereen welkom geheten. Na kort kennis maken met de andere ambassadeurs hield Germain een mooi welkomstwoord en werd het concept van de stichting nogmaals toegelicht. Een van de ambassadeurs waar wij mee gesproken hebben is Laura van der Heijden. Sinds 2007 maakt zij deel uit van het Nederlands handbalteam. In 2017 werd Laura ambassadeur van Stichting Elk Kind een Bal!

Rondleiding bij de KNVB

Na een lekkere lunch werden we allemaal meegenomen voor een rondleiding op de Campus. We werden meegenomen naar het gloednieuwe kunstgrasveld van de KNVB en mochten een kijkje nemen bij het kantoor waar volgend jaar de VAR (Video Assistant Referee) plaats neemt tijdens de wedstrijden in de Nederlandse eredivisie. We vervolgden de rondleiding naar het grote sportcomplex van de KNVB. Hier kan iedereen, dus ook niet-voetballers, een medische keuring laten afnemen of werken aan zijn of haar herstel. Een zeer indrukwekkende accommodatie waar het Nederlands Elftal sinds de aanstelling van Ronald Koeman als bondscoach ook iedere interlandperiode traint.

Na het bezoek aan het trainingsveld en de andere sportfaciliteiten namen we nog een kijkje in het kantorencomplex van de KNVB. Onder meer het kantoor van Ronald Koeman en het kantoor van Erwin van de Looi hebben even van buiten mogen bekijken. Boven de kantoren van de coaches en staf bevindt zich de ‘Wall-of-fame’ een klein maar mooi stukje Oranje geschiedenis. Onder meer met de spelers met de meeste caps en meeste goals. Dus van Robin van Persie (meeste goals) tot recordhouder interlands, Wesley Sneijder.

Koen Weijland E-sporter Ajax

Na de indrukwekkende en zeer interessante rondleiding op de KNVB Campus kwamen we weer bij elkaar voor de presentatie van een nog niet bekende gastspreker. Koen Weijland bleek de mystery guest. Koen is E-sporter bij Ajax. Dit houdt in dat hij Ajax vertegenwoordigt op nationaal als internationaal niveau met de game FIFA 18. Sinds 2016 is Weijland al verbonden aan de Amsterdammers en werd destijds de eerste Nederlandse E-sporter. Daarnaast is Koen ambassadeur van Stichting Elk Kind Een Bal en ontwierp hij samen met de stichting een eigen bal. Koen probeert de jeugd van tegenwoordig er op te duiden dat de hele dag binnen gamen geen optie is. Je moet ook voldoende naar buiten en hij maakt kinderen duidelijk dat sporten erg belangrijk is.

Na het leuke interview met Koen Weijland werd er nog een mooie groepsfoto geschoten en kon de dag worden nabesproken onder het genot van een hapje en een drankje. Al met al een zeer geslaagde dag. Wij van VoetbalreizenXL zijn alleen maar nog enthousiaster geworden over de Stichting Elk Kind Een Bal. Tevreden keerden Sidney en ik huiswaarts na een zeer geslaagde dag in Zeist. Stichting Elk Kind Een Bal, bedankt!

Word ook ambassadeur van Elk Kind Een Bal

Bent u inmiddels ook enthousiast geworden en wilt u meer informatie over de Stichting Elk Kind Een Bal? Check dan de website en word ambassadeur!

 

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *