Groeibriljant Frenkie de Jong: Waar gaat dit eindigen?

De eerste seizoenshelft zit er in de La Liga alweer op. Frenkie de Jong werd met veel verwachtingen naar FC Barcelona gehaald. Voor 75 miljoen maakte De Jong de overstap van de Johan Cruijff Arena van Ajax naar het imposante Camp Nou. Een jongensdroom kwam uit voor de 22-jarige middenvelder uit Arkel. Hoe is zijn eerste half jaar bij Barcelona gegaan?

In een korte tijd veroverde De Jong de harten van de mensen in Spanje. Hij bewees direct dat de stap van Ajax naar FC Barcelona niet te groot was. In het eerste halfjaar was de Nederlander de veldspeler met de meeste speelminuten. De Oranje-international speelde tot nu toe niet altijd op zijn favoriete positie, maar iets aanvallender rechts of links op het middenveld. Dat vanwege de concurrentie met Sergio Busquets. Busquets is ook behoorlijk te spreken over zijn nieuwe concurrent. “Hij is nog erg jong, maar heeft een geweldig toekomstperspectief. Hij gaat ooit de beste speler worden op zijn positie.”

Clublegendes complimenteren De Jong

De Jong blinkt uit op posities, die niet zijn voorkeur heeft. Hij schittert met zijn kenmerkende dribbels. Het lijkt hem allemaal erg makkelijk af te gaan en het oogt of de middenvelder helemaal geen moeite heeft met het hogere niveau. Dat zien clublegendes Andres Iniesta en Xavi Hernandez ook en ze zijn erg onder de indruk van de prestaties van de oud speler van Willem ll. “Ik vind hem een exceptionele speler, met veel overwicht op het veld. Hij heeft een goed idee over het spelletje en is altijd in controle: over de situatie en over de bal”, aldus legende Iniesta tegenover de Spaanse krant Marca. Xavi is net als Iniesta ook erg lovend. “Hij heeft alles. Hoe hij vrijloopt, de kracht waarmee hij aanzet, hoe hij er twee voorbijgaat en de laatste pass geeft… En hij werkt ook nog voor de ploeg en is agressief voor het doel. Ook verliest hij zijn positie niet uit het oog en lijdt hij geen balverlies. Deze jongen gaat een tijdperk markeren.”

De grote man van FC Barcelona is Lionel Messi en de Argentijn is ook erg lovend over het spel van De Jong. “Het is geweldig om hem in ons team te hebben. Hij is een bijzonder getalenteerde speler die veel aan ons team zal bijdragen.” De complimenten gaan maar door, want de Franse topvoetballer en teamgenoot Antoine Griezmann zei vorig jaar tijdens een event van Puma dat Frenkie de Jonge de beste speler ooit is waar hij tegen heeft gespeeld. “Ik probeerde hem telkens onder druk te zetten, maar het wilde maar niet lukken.” Gelukkig hoeft hij voorlopig geen wedstrijden meer te spelen tegen De Jong, want ze spelen nu allebei bij Barça.

De pers erg lovend

Regelmatig wordt Luuk de Jong, die zijn wedstrijden speelt voor Sevilla, behoorlijk afgemaakt door de Spaanse media. Natuurlijk krijgt de spits ook wel eens wat complimenten, maar Frenkie wordt bijna altijd gecomplementeerd door de pers in Spanje. Bijna wekelijks staat er weer een complimentenregen in de media. Na een sterk optreden in en tegen Eibar, dat eindigde in een 0-3 overwinning, was de pers super lovend. Marca Schreef na zijn sterke optreden: “Frenkie de Jong is spectaculair begonnen aan zijn Barcelona-tijd. Hij is nu al onmisbaar voor dit Barcelona en stapelt de ene fantastische prestatie op de andere.” AS deed daar nog een schepje bovenop: “De Jong werd getrakteerd op een staande ovatie van de Eibar-aanhang. Zij wilden de Nederlander bedanken voor de ware masterclass die hij vandaag gaf. De Jong was op werkelijk alle fronten briljant, met en zonder bal. Zijn spel was spectaculair goed. Op dit moment is hij de grote man bij Barcelona. Een streling voor het oog.” Volgens de krant heeft de transfer van Frenkie de Jong zo’n grote impact, dat je het wel mag vergelijken met een andere grote transfer in de geschiedenis van Barcelona. “Hij is technisch en beweeglijk zoals Zidane en Iniesta, beschikt over de controle van spelers als Pirlo en Xavi, de elegantie van Bergkamp en je ziet ook een vleugje Cruijff terug. Zijn komst heeft de grootste impact sinds Ronaldinho”, zo eindigt Olivia zijn lofzang in de AS.

Frenkie’s masterclass

Bijna wekelijks geeft Frenkie de jong op zijn eigen manier een masterclass voetbal. Iedere voetballiefhebber smult daarvan. Op twitter tweeten ze meestal er helemaal op los en dat dan meestal maar over een onderwerp; de verbluffende acties van Frenkie. Wil jij De Jong zien schitteren in het shirt van FC Barcelona? Boek je voetbalreis naar FC Barcelona snel.

Waar ligt de toekomst van de Oranje-international?

Waar gaat dit eindigen? Er wacht sowieso een fantastische toekomst voor onze Nederlandse groeibriljant. Momenteel lijkt zijn carrière niet stuk te kunnen en kan hij het hoogste niveau ‘gewoon’ aan.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *