Het pareltje van Schotland, Glasgow

Een vrij onbekende speelstad in ons aanbod is grootste stad van Schotland, Glasgow. De Schotse competitie spreekt wellicht niet enorm aan maar er zijn toch twee heel populaire clubs in Glasgow. Rangers FC en Celtic FC. Dit zijn twee absolute grootmachten uit de Schotse stad. Maar hoe maak je je bezoek aan één van deze clubs nou tot een succes? Door van je voetbalreis een stedentrip te maken! Je leest in dit blog wat je gezien moet hebben in Glasgow.

George Square

George Square is vooral bij de bewoners van Glasgow erg populair. Door de indrukwekkende uitstraling en de vele restaurants rondom dit plein is het een zeer populaire hotspot in Glasgow. Deze is dan ook niet te missen wanneer je Glasgow bezoekt. Je vindt hier onder meer een Hardrock café en vele straatartiesten die zijn of haar kunsten aan je tonen.

Kathedraal van Glasgow

Ook wel de St. Mungo’s Cathedral genoemd is een kathedraal die stamt uit de middeleeuwen. Het is één van de populairste gebouwen waar toeristen een bezoek aan brengen. Vergeet deze dan ook niet wanneer je Glasgow bezoekt. De kathedraal stamt uit 1136 en het mag dan ook bijna een wonder heten dat het nog in zo’n gave staat is.

Verscheidene musea

In Glasgow vind je oneindig veel musea. Het Kelvingrove Art Gallery & Museum is een museum en kunstgalerie in één. Het in 2006 gerenoveerde museum is het bekendste museum van Glasgow. Het gebouw is van buiten groot en rood en deze is dan ook niet te missen. Naast het Kelvingrove Museum is ook het Riverside Museum erg populair. Het is het transport museum van Schotland en zeker een bezoekje waard.

Stadionbezoek Rangers FC en Celtic FC

Naast de vele musea en het mooie oude centrum herbergt de grootste stad van Schotland twee topploegen in Europa. Al zijn de laatste Europese successen van een tijdje geleden, de sfeer is er onverminderd en ongeëvenaard. Zeker wanneer deze twee rivalen tegen elkaar spelen is de sfeer in het Ibrox Stadium van Rangers FC of het Celtic Park van Celtic FC op een werkelijk geweldig niveau.

De “Old Firm”, zoals de naam luidt van de wedstrijd tussen de ploegen uit Glasgow, staat bekend als één van de meest beladen derby’s van de wereld. Voor veel supporters is het dan ook een droom om hierbij te zijn en zijn de beschikbare tickets eigenlijk altijd schaars. Wees daarom op tijd met het bestellen van je tickets voor de wedstrijd van het jaar want OP=OP.

Check ons aanbod Rangers FC en ons aanbod Celtic FC.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *