Hoe wij een voetbalreis naar Manchester en Liverpool combineren

Engeland kent natuurlijk tal van mooie clubs om een keer te bezoeken. Denk hierbij aan Manchester United, Liverpool of Arsenal. Echter weet niet iedereen dat Manchester en Liverpool vlakbij elkaar liggen. Een weekendje in Noord-Engeland kan dus goed gecombineerd worden met meerdere wedstrijden en andere leuke dingen. Lees hieronder hoe wij dit zelf hebben gedaan.

Stadiontour Old Trafford en naar de hondenraces Manchester

Vrijdagmiddag stapten wij op het vliegtuig, gemakkelijk met Easyjet richting Manchester waar we rond een uur of 15:00 uur aankwamen. Met de trein door naar de stad waar we lopend naar het hotel konden. Dit was een kwestie van koffers dumpen en door richting Old Trafford, want hier hadden we een stadiontour gepland staan (zeker een aanrader).

’s Avonds gingen we naar de hondenraces. Elke vrijdagavond vinden deze plaats in het Greyhound Stadium, gelegen net buiten Manchester. In 20 minuten bracht de taxi ons hierheen. Via een handige Groupon-voucher kregen wij ook nog een gratis pint en een broodje naar keuze. In het stadion hing een hele gezellige sfeer en liepen mensen van alle standen rond. Na de nodige pints en het gokgeweld om kleine bedragen zaten de races erop, en gingen we weer terug naar de stad.

De taxichauffeur raadde ons aan om naar het Northern Quarter te gaan, hier bevonden zich namelijk de meeste pubs. Echter hadden wij ook een leuk tentje naast ons hotel gespot. Aangezien wij de volgende dag ook weer op tijd uit de veren moesten, besloten we hier nog een afzakkertje te doen om daarna onder de wol te duiken.

Ook nog een stadiontour Everton…

De volgende ochtend zaten we met z’n allen alweer vroeg aan ons Engels ontbijt. Een aantal waagden zich aan de witte bonen met tomatensaus, maar de meesten van ons lieten deze links liggen. Hierna maakte we ons klaar voor vertrek richting Liverpool en stapten we op de trein. Na een rit van zo’n 70 minuten kwamen we hier aan op Liverpool Lime Street Station om af te reizen richting Goodison Park waar we een stadiontour bij Everton meepakten. Eén van de laatste authentieke Engelse voetbalstadions.

Na de stadiontour bij Everton we opzoek gegaan naar een mooi sportcafé. Deze vonden we in de vorm van McCooley’s, waar we een wedstrijd van de ‘Spurs’ hebben gekeken. Toen dit duel was afgelopen zijn we richting Anfield Road gegaan om alvast de sfeer daar te proeven. Dit was werkelijk waar fantastisch, en Liverpool liet er ook geen gras over groeien door WBA met 5-1 weg te spelen. We zijn nog even bij het stadion blijven hangen na de wedstrijd om daarna weer met de laatste trein terug te reizen naar Manchester.

Na de wedstrijd terug naar Nederland

De volgende dag stond Manchester City – Southampton op de rol. Onze bagage hadden we al bij een locker op het treinstation achtergelaten, zodat we na de wedstrijd gelijk door konden naar het vliegveld. Ook de wedstrijd bij Manchester City voldeed aan onze verwachtingen. Qua sfeer misschien wat minder dan Liverpool, maar wat betreft het stadion en het voetbalniveau was dit minimaal gelijkwaardig. Southampton weerde zich dapper en sleepte een puntje uit het voor dankzij een 1-1 gelijkspel. Na de wedstrijd gingen wij met de trein naar het vliegveld, wat soepel op elkaar aansloot, om zo uiteindelijk zondagavond weer thuis te arriveren. Al met al een geslaagd voetbalweekend. Zo’n soort combi-tripje is zeker een aanrader voor de voetballiefhebber.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *