Welke pub bezoek je bij welke club

Wanneer je voor het eerst bij een club in het buitenland komt is het altijd zoeken naar de juiste, oftewel de gezelligste, pub/ café om voor de wedstrijd te kunnen bezoeken. Dit om alvast in de sfeer van de wedstrijd te komen en zodoende het maximale uit je voetbalreis te halen. Voor een aantal van onze populairste clubs hebben wij dit op een rijtje gezet

Schalke 04 – Café Auf Schalke:

Het merendeel van de Schalke 04 supporters verzamelt zich voor de wedstrijd in het café ‘Auf Schalke’. Dit café bevindt zich aan de ‘Kurt-Schumacher Strasse’ nabij het stadion. De tram vanuit Gelsenkirchen stopt recht voor het café bij halte ‘Schalker Meile’. Het café is volledig bekleed met clubsjaals en men komt in de stemming met een DJ, wat drinken en braadworsten die buiten het café gegrild worden.

Tickets Schalke

Borussia Dortmund – Fanpark naast Signal Iduna Park

Naast het stadion van Borussia Dortmund (aan de Noordkant van het stadion) ligt een fantastisch fanpark waar vele Borussia Dortmund fans voor de wedstrijd bijeen komen. Hier is het erg gezellig vertoeven met muziek, eventueel voetbal op de schermen, lange biertafels en zingende supporters.

Tickets Borussia Dortmund

Borussia Mönchengladbach – Biergarten nabij stadion

Tegenover de zuidkant van het stadion ‘Borussia Park’ bevindt zich een gezellig biergarten, speciaal gebouwd voor de supporters van Borussia Mönchengladbach. Deze biergarten bereik je door de openbare weg achter het stadion over te steken, achter de parkeerplaats ligt de biergarten. Afhankelijk van de grootte van de groep is het een aanrader een om eigen Borussia Mönchengladbach biertap te bestellen, tevens leuk om te bewaren als herinnering aan de wedstrijd.

Tickets Borussia Mönchengladbach

Crystal Palace – The Clifton Arms

Op de hoek van ‘Selhurst Park’, aan de Holmesdale Road, is de Clifton Arms pub gevestigd. Voor en na de thuiswedstrijden van Crystal Palace komen de supporters hier bijeen om een drankje te nuttigen en liederen te zingen. Tevens wordt er in de zomer op het terras gebarbecued wat voor extra gezelligheid zorgt.

Tickets Crystal Palace

Manchester United – The Bishop Blaize

De leukste pub om bij Manchester United voor en na de wedstrijd te bezoeken vinden wij de ‘Bishop Blaize’. Deze pub ligt op loopafstand van Old Trafford, aan de Chester Road. Tevens een erg mooi zicht wanneer je vanaf de pub, langs veen kraampjes, richting het stadion loopt. Wij raden iedereen aan op tijd naar deze pub te gaan, want het kan hier enorm druk zijn. Toegang is enkel mogelijk op vertoon van de wedstrijdticket. Vanaf ongeveer twee uur voor aanvang van de wedstrijd worden alle Manchester United liederen gezongen door de “oudere” supporters van de club.

Tickets Manchester United

Liverpool – The Albert Pub

Tegenover Anfield is de ‘Albert Pub’ gevestigd. Een traditionele Engelse pub waar vele Liverpool supporters bijeen komen om vervolgens gezamenlijk naar “hun” Anfield te lopen. Na de wedstrijd kunt u weer in deze pub terecht, maar het is ook een aanrader om naar McCooley’s in het centrum van Liverpool te gaan. Onder het genot van voetbal op grote schermen is het hier prima vertoeven.

Tickets Liverpool

West Ham United – The Bat and Ball

In het Westfield winkelcentrum, vlakbij het London Stadium, bevindt zich de ‘Bat and Ball’ pub. Deze pub is gevestigd in het gloednieuwe winkelcentrum die destijds speciaal voor de Olympische Spelen gebouwd is. In deze pub, en omliggende pubs, verzamelen West Ham United supporters zich om ongeveer een uur voor de aftrap gezamenlijk over de brug richting het stadion te lopen. In deze pub gaat lekker eten gepaard met een biertje en een potje tafeltennis.

Tickets West Ham United

Brentford FC – The Princess Royal

Aangezien het Griffin Park stadion middenin de Engelse woonwijk gebouwd is moest er ook plaats komen voor enkele pubs. Tijdens de bouw van het stadion is op iedere hoek van het stadion een echte Engelse pub gekomen. De ‘Princess Royal’ pub bevindt zich dus op de hoek van het stadion en deze vinden wij het leukste om te bezoeken voor de wedstrijd. Ga hier op tijd heen, want het kan enorm druk zijn.

Tickets Brentford FC

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *