Liverpool breidt Anfield uit naar 61.000 zitplaatsen

Goed nieuws vanuit Liverpool! De club heeft groen licht gekregen om de capaciteit van haar Anfield-stadion met zo’n 7.000 uit te breiden tot meer dan 61.000 toeschouwers. Er is veel om te doen geweest, maar er is inmiddels goedkeuring vanuit de gemeenteraad. De exacte planning laat nog even op zich wachten, maar naar alle waarschijnlijkheid moet de vernieuwde tribune in de zomer van 2023 klaar zijn.

Liverpool is al jaren bezig om haar stadion uit te breiden. In 2016 werd de hoofdtribune al flink vernieuwd en uitgebreid. Nu is dus de Anfield Road-tribune aan de beurt om flink uitgebreid te worden. De Anfield Road-tribune is de tribune tegenover de bekende The Kop tribune.

Anfield; Tweede grootste stadion van de Premier League

Na de verbouwing van de Anfield Road-tribune zal Liverpool FC waarschijnlijk de twee na grootste stadion van de Premier League hebben. Enkel Manchester United (Old Trafford met ruim 75 duizend) en Tottenham Hotspur (Tottenham Hotspur Stadium met 62 duizend) zullen meer capaciteit kennen. Met een capaciteit van 61.000 zal Anfield net wat groter worden dan het stadion van Arsenal (Emirates Stadium: 60.260) en Manchester City (Etihad Stadium: 55.000).

We zullen dit blogbericht uitbreiden wanneer er meer informatie is ten aanzien van de exacte plannen en/of ontwikkelingen.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *