Metamorfose van West Ham United

Sinds het seizoen 2016/2017 speelt West Ham United in het Olympisch stadion. Boleyn Ground werd verlaten voor het hagelnieuwe stadion wat plaats biedt aan een slordige 60.000 supporters. Boleyn Ground, ook wel Upton Park genoemd, was van 1904 tot en met 2016 de thuishaven van West Ham. Met het nieuwe stadion wil West Ham een gevestigde naam worden in de Engelse Premier League. De ploeg begint in het seizoen 2018/19 aan het zesde opeenvolgende seizoen op het hoogste niveau in Engeland.

Logo West Ham United

Op het logo van West Ham United stond het Boleyn Castle altijd. De verhuizing naar het Olympisch stadion ging dus ook gepaard met het opnieuw ontwerpen van het logo. Er werd gekozen voor een logo in dezelfde kleuren als voorheen, echter is het Boleyn Castle vervangen door het woord ‘Londen’ en zijn de ‘Irons’ in het logo groter gemaakt. Zie hieronder de verschillen tussen beide logo’s.

Prijzen West Ham United

Nog nooit werd de club uit Londen landskampioen van Engeland. Wel werd de FA Cup al 3x gewonnen. in 1964, 1975 en 1980 ging de beker mee naar Boleyn Ground. Europees succes beleefde de ploeg in 1999 voor het laatst. In 1965 werd de Europacup II gewonnen en in 1999 de UEFA Intertoto Cup.

Manuel Pellegrini

Vanaf het seizoen 2018/19 wil West Ham United onder leiding van Manuel Pellegrini mee doen met de sub top van Engeland. Nadat de coach 15 jaar lang verschillende clubs coachde in Zuid-Amerika trok de trainer in 2004 naar Villarreal. Na 5 succesvolle jaren bij Villarreal trok grootmacht Real Madrid de coach aan. Dit werd echter geen succes en nadat Pellegrini nog 3 jaar coach was van Málaga kende hij 3 succesvolle jaren bij Manchester City. Na een periode van twee jaar keert de Chileen nu terug in Engeland bij West Ham United!

Wedstrijd West Ham United bezoeken?

Een keer een bezoek brengen aan een wedstrijd van West Ham United? Bekijk ons aanbod losse tickets of complete voetbalreizen. Een voetbaltrip naar West Ham United is uitstekend te combineren met een city-trip Londen.

Lees ter inspiratie ons blogbericht
Haal het maximale uit uw voetbalweekend met een Combi-trip Londen

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.