Reisverslag: Paris Saint-Germain – AS Monaco

Bij VoetbalreizenXL vinden we het belangrijk dat onze medewerkers weten wat ze verkopen. We maken dan ook geregeld zelf een voetbalreis naar een van de mooie Europese competities en beleven op deze manier iedere keer weer een super ervaring. Zo ook Sidney. Hij maakte van zijn 2-daagse voetbalreis naar Frankrijk het volgende verslag.

Voetbalreis Parijs

Op zondag 15 April zijn we s’ochtends rond 07:00 uur vertrokken met de auto naar Parijs. Volgens de navigatie zouden we ongeveer 6 uur onderweg zijn. Goed te doen! Doordat we een aantal keren zijn gestopt om te tanken en wat te eten kwamen we ongeveer rond 14:00 uur aan bij ons hotel in Parijs.

Nadat we hadden ingecheckt bij het hotel en onze koffers naar de kamer hadden gebracht zijn we direct doorgegaan naar de metro. We gekozen voor een eenvoudig maar schoon 3 sterren hotel. Dit centraal gelegen hotel lag op steenworp afstand van het stadion van Paris Saint-Germain en op een aantal minuten met de metro van de Eiffeltoren.

Bezienswaardigheden Parijs

Onder de straten van Parijs ligt een zeer goed metro netwerk. Voor een paar euro koop je een kaartje waarmee je de gehele dag kan reizen. Dit hebben we dan ook meteen gedaan. Vanaf het station nabij het hotel hebben we de metro gepakt naar de Eiffeltoren.

Eiffeltoren en de Arc de Triomphe

We vroegen ons even af waar ‘La tour Eiffel’ stond en ineens stond hij daar en kon je er niet omheen. Onder de Eiffeltoren hebben we nog wat gegeten en vervolgens hebben we te voet onze reis vervolgd. De volgende halte was de Arc de Triomphe. Een enorm gebouw midden op het plein ‘Place Charles de Gaulle’, een van de drukste verkeerspleinen van Parijs.

De straat naast de Arc de Triomphe is een druk bezochte winkelstraat met vele winkels en horeca gelegenheden. Hier hebben we nog even “geshopt” en hebben we een aantal drankjes gedaan op een terras. Geweldig om mensen en auto’s te kijken in een wereldstad als Parijs.

Wedstrijd bezoeken PSG

Inmiddels was het alweer 19:00 uur en hebben we ons per metro verplaatst naar het stadion. Toen we bij het stadion aankwamen werd het al snel drukker. Veel supporters verzamelden zich bij de ingang van het stadion. We kwamen precies op tijd bij het stadion aan want de spelersbus van PSG stond op het punt van aankomen. Dat pikten we nog mooi even mee, check hieronder de beelden die wij maakten van de aankomst van de spelersbus:

Nadat de spelers waren aangekomen hadden we nog 1,5 uur tot de aftrap. De fanshop hebben we nog kunnen bezoeken en zoals bij veel clubs was ook dit een enorme winkel! Altijd leuk om rond te kijken en een souvenir te kopen.

Paris Saint-Germain – AS Monaco (7-1)

Eenmaal in het stadion nog een biertje gekocht en vervolgens onze zitplaatsen op de lange zijde opgezocht. Na de aftrap begon de wedstrijd slap maar na even aanzetten van PSG vlogen de mooie acties en doelpunten ons om de oren. PSG won met maar liefst 7-1 van de Franse nummer 2 AS Monaco. Dankzij deze klinkende overwinning kon PSG zich wederom kampioen van Frankrijk noemen en zullen zij ook komend seizoen weer actief zijn in de Champions League.

Tot slot nog ergens wat gegeten en met de metro terug naar het hotel. De volgende ochtend uitchecken en weer richting huis. Maandagmorgen zorgde, zoals je in de foto hieronder kunt zien, voor enorme drukte in het stadscentrum van Parijs. 😉

Wederom een mooie ervaring rijker!

Wil jij ook een wedstrijd van PSG bezoeken?

Wil jij zelf een wedstrijd van PSG bezoeken? Dat kan! Bekijk via de volgende linkjes ons aanbod voetbalreizen PSG en losse tickets PSG.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.