Reisverslag: Bezoek aan het ‘Tottenham Hotspur Football Stadium’

Hoe wij het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur hebben ervaren…

Begin deze maand (april 2019) is het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur in gebruik genomen. Uiteraard hebben we vanaf de zijlijn de bouw en ontwikkelingen van deze prachtige nieuwe voetbaltempel gevolgd, maar de sfeer in en rondom een voetbalstadion kan je natuurlijk alleen ervaren als je zelf ter plaatse bent. Daarom bezochten wij, onder het motto van ‘weten wat je klanten aanbied’, op dinsdag 23 april de wedstrijd Tottenham Hotspur – Brighton in het gloednieuwe ‘Tottenham Hotspur Stadium’. Dit is tevens het terrein van de heenwedstrijd in de halve finale van de nu al historische Champions League wedstrijd Spurs – Ajax.

Voor de mensen die vroeger naar het White Hart Lane stadion geweest zijn is er qua locatie van het stadion niets veranderd. Zo staat deze enorme voetbaltempel ‘gewoon’ nog middenin de woonwijk en staat het echt dichtbij de supporters. Dit in tegenstelling tot veel nieuwe stadions die veelal op meer gunstig gelegen plaatsen gebouwd worden, maar hierdoor hun charme wel enigszins verliezen.

Fanshops, gezellige pubs en eettentjes

De fanshop, gezellige pubs en eettentjes, alles staat nog op dezelfde plaats als voorheen. Alleen de route op weg naar het stadion is beter en duidelijker geworden, overal wordt met informatieborden aangegeven waar u het beste langs kunt lopen. Heel simpel om bij het stadion te komen dus, volg de informatie op de borden!

Wanneer u op tijd naar het stadion gaat is het leuk om van tevoren de enorm grote fanshop of enkele pubs te bezoeken. De No. 8 pub op de hoek van het stadion is erg gezellig, net als de ‘Bricklayers Arms’. Deze ligt iets verder achter het stadion.

Vertrek ruim voor de wedstrijd richting het stadion

Ga vervolgens uit de pub wel op tijd richting het stadion, want hier is het enorm druk. Vooral vanwege de strenge controles, aan de veiligheid ontbreekt het dan ook niet bij het nieuwe stadion. Het lijkt wel of de gehele woonwijk is opgetrommeld om de functie als steward uit te gaan voeren. Wij raden u aan om zo’n 1,5 uur voor de wedstrijd naar de poorten van het stadion te gaan.

Prachtig uitzicht over het veld en over de woonwijk

Eenmaal in het stadion aangekomen heeft u vanaf de ruimtes achter de tribune een geweldig zicht over het veld en tevens over de woonwijk. Leuk detail is dat kort voor en tijdens de wedstrijd alle gordijnen voor de ramen tussen het veld en de lounges dicht gaan zodat alle supporters ‘verplicht’ worden om op de tribune plaats te nemen. Vanaf achter het glas kijken met een pint in de hand bij slechte weersomstandigheden of een matige wedstrijd zit er dus niet in.

Unieke nieuwe manier van bier tappen

Over pints gesproken… In dit nieuwe stadion worden de biertjes getapt vanuit de onderkant van het glas. De plastic bekers worden op een dispenser geplaatst en via de onderkant worden de bekers gevuld met bier. Deze nieuwe manier van bier tappen maakt gebruik van een magneet in het glas. Naar verluid kunnen er middels deze nieuwe methode maar liefst 10.000 biertjes per minuut getapt worden. Bekijk het tapsysteem op YouTube.

Handige tip: Zorg ervoor dat u tijdens het drinken niet uw vinger op het zwarte magneetje drukt, want dan komt het bier er aan de onderkant uitstromen. Aan de vele schoonmakers met dweil te zien waren we zeker niet de enige die dit overkomen is 🙂 

Puur genieten van een sfeervol Tottenham Hotspur stadion

Vanaf tien minuten voor de wedstrijd (lichtshow) tot het laatste fluitsignaal is het gewoon puur genieten. Er hangt nu al een fantastische voetbalsfeer in het gloednieuwe en mooi compacte stadion, wat wil een voetballiefhebber nog meer!?

Ontsnap na de wedstrijd aan de gigantische drukte in nabij gelegen pubs of restaurants

Hierna raden wij u aan om héél rustig het stadion te verlaten en een ‘afzakkertje’ te doen of hapje te eten in de nabij gelegen pubs/ restaurants. Dit om de enorme drukte rondom de metro- en treinstations grotendeels te ontlopen.

Conclusie: Een echte aanrader voor iedere voetballiefhebber

De sloop van het oude ‘White Hart Lane’ werd bij veel Tottenham Hotspur fans betreurd, maar na ons bezoek aan het nieuwe stadion kunnen we concluderen dat Engeland een prachtig en sfeervol stadion rijker is. Wij hebben enorm genoten van ons bezoek aan het nieuwe Tottenham Hotspur Stadium, zeker een aanrader voor iedere voetballiefhebber!

Denk je aan de hand van dit reisverslag, dit stadion wil ik bezoeken, bekijk dan eens vrijblijvend onze voetbalreizen naar Tottenham Hotspur. Onze ervaringsdeskundige medewerkers (Erik en Corian) informeren en adviseren u graag over de mogelijkheden ten aanzien van een voetbalreis naar Londen. Wij helpen u graag om een onvergetelijke voetbalervaring samen te stellen.

Gerelateerde blogs:

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *