De Scottish Premiership, een bijzondere competitie

Sinds het seizoen 2013/2014, na afschaffing van de Scottish Premier League, is de Scottish Premiership de hoogste voetbalafdeling van Schotland. Ten opzichte van de bekende competities als de Engelse Premier League, de Duitse Bundesliga, de Spaanse La Liga en de Italiaanse Serie A heeft de Scottish Premiership een ietwat bijzondere opzet.

De hoogste voetbalafdeling van Schotland bestaat namelijk maar uit twaalf teams die elkaar in het reguliere voetbalseizoen drie keer treffen. Aan het einde van het seizoen, begin april 2018, wordt de reguliere competitie gesplitst in twee groepen: de kampioensgroep en de degradatiegroep. De kampioensgroep bestaat uiteraard uit de zes bovenste clubs van de reguliere ranglijst. In deze finale competitie treffen de teams elkaar één keer voor een totaal van vijf wedstrijden per club. De nummer 1 in deze poule wordt uiteindelijk de kampioen van Schotland. In de degradatiepoule spelen de onderste zes teams van de reguliere competitie één keer tegen elkaar. De nummer laatst in deze poule zal degraderen naar de Scottish Championship, de één-na-laatste speelt een play-off wedstrijd tegen de nummer 2, 3 of 4 van de Scottish Championship.

Bezoek Celtic of Glasgow Rangers en natuurlijk de stad Glasgow!

Zoals de meeste voetballiefhebbers weten heeft de Schotse voetbalcompetitie eigenlijk twee grootmachten, namelijk Celtic en Glasgow Rangers. De ‘Old Firm’ derby is in 2015 voor de 400e keer gespeeld. In totaal werd Celtic maar liefst 48 keer landskampioen en Glasgow Rangers zelfs 54 keer. Natuurlijk wil iedere liefhebber naar de ‘Old Firm’, echter zijn deze kaarten vaak onbetaalbaar of zelfs niet te verkrijgen.

Op onze website vindt u het aanbod van voetbalreizen en losse tickets voor alle wedstrijden op Celtic Park of in het Ibrox Stadium:

Voetbalreizen Celtic Voetbalreizen Glasgow

Naast het bezoeken van de stad Glasgow in combinatie met Celtic of Glasgow Rangers heeft de Schotse voetbalcompetitie nog meer moois te bieden. Zo hebben een aantal klanten in het seizoen 2016/2017 clubs als Ross County en Heart of Midlothian bezocht.

In principe kan VoetbalreizenXL voor iedere voetbalwedstrijd in Schotland kaarten leveren, dus mocht u bepaalde wensen of suggesties hebben vraag dit dat aan via een contactformulier:

Neem contact met ons op

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *