Speelschema Premier League 2020/2021 bekend

De voorgaande jaren zat iedere voetballiefhebber halverwege juni klaar voor de bekendmaking van het speelschema van de Premier League voor het nieuwe seizoen. De agenda’s erbij en de eerste voetbalreizen worden met veel plezier weer ingepland. Wanneer gaan we naar Liverpool? Waar gaan we in de herfstvakantie naartoe? Blijven we thuis met kerst of gaan we een gezellige wedstrijd op ‘Boxing Day’ bezoeken? Dan het veelbesproken paasweekend in april. Bezoeken we één, twee of toch drie wedstrijden in hetzelfde speelweekend?

Hoe anders is dat het aanstaande seizoen 2020/2021… In alle rust en in de schaduw van het Corona-nieuws is het speelschema 2020/2021 op 21 augustus bekend gemaakt door de Engelse voetbalbond. Het is een redelijk volgepakt speelschema geworden, omdat het seizoen een maand later van start gaat. Daarnaast moet het nieuwe seizoen tijdig eindigen met oog op het aanstaande EK voetbal in 2021. Waar ze in sommige landen diverse bekertoernooien geschrapt hebben wordt de Premier League doodleuk gecombineerd met het schema van de FA Cup en League Cup (EFL). De Premier League spelers gaan, mede dankzij de korte zomerstop, dus een enorm zwaar seizoen tegemoet.

Start Premier League seizoen 2020/2021

Het nieuwe Premier League seizoen gaat eindelijk weer van start op zaterdag 12 september 2020. Promovendus Fulham FC neemt het thuis, in het verbouwde Craven Cottage, op in de kleine Londen-derby tegen stadsgenoot Arsenal. Op weg om haar landstitel te prolongeren begint Liverpool met een thuiswedstrijd tegen de andere promovendus, Leeds United. Zowel Manchester City als Manchester United is het eerste weekend vrij, omdat zij als laatste nog actief waren in respectievelijk de Champions League en Europa League.

Zware, maar leuke start Liverpool!

Ondanks dat Liverpool het nieuwe seizoen begint met een thuiswedstrijd tegen Leeds United heeft de club in de daaropvolgende weken een pittig schema te pakken. In het tweede speelweekend spelen zij tegen Chelsea (uit), een week later tegen Arsenal (thuis) en twee weken later staat de Merseyside derby tegen Everton alweer op het programma, uit op Goodison Park. In het eerste speelweekend van november mag Liverpool op bezoek bij concurrent Manchester City, een goede start voor Liverpool in het nieuwe seizoen is dus gewenst.

Prachtige muurschildering in Liverpool

Derby’s in de Premier League

Met de komst van Fulham FC en Leeds United naar de Premier League is de competitie weer een aantal leuke derby’s rijker. Bijvoorbeeld de West-London derby tussen Fulham en Chelsea en de ‘Pennines derby’ tussen Leeds United en Manchester United. De eerste Merseyside derby van het seizoen tussen Everton en Liverpool staat gepland in het weekend van 17-19 oktober 2020. In het weekend van 5-7 december 2020 wordt de North-London derby tussen Tottenham Hotspur – Arsenal gespeeld. De eerste Manchester derby tussen Manchester United en Manchester City staat gepland in het weekend van 12-14 december 2020. Noteer deze data dus in je agenda.

Boxing Day!

Ook aankomend seizoen kijkt iedere voetballiefhebber weer reikhalzend uit naar Boxing Day, of terwijl de wedstrijden op tweede kerstdag. Op Boxing Day worden er normaal gesproken maar liefst tien wedstrijden gespeeld, afhankelijk van de televisierechten. Geen zin in tweede kerstdag met je familie? Zet de televisie op een schakelprogramma en geniet van topvoetbal met onder andere de derby Arsenal – Chelsea, de topper Leicester City – Manchester United en Liverpool – West Bromwich Albion.

Laatste speelronde op zondag 23 mei 2021

Zoals het nu lijkt start het EK voetbal op vrijdag 11 juni 2021. Mede hierdoor staat de laatste speelronde in het Premier League seizoen gepland op zondag 23 mei 2021. Traditioneel worden alle Premier League wedstrijden deze speelronde op hetzelfde moment gespeeld, namelijk om 16:00 uur (Nederlandse tijd). Dit omdat er vaak beslissingen vallen op de laatste speelronde. Wie zal de nieuwe kampioen van de Premier League gaan worden? Welke drie teams degraderen uit de Premier League en wie kwalificeert zich voor de Champions League of Europa League? Over een kleine negen maanden weten we meer!

Laatste speelronde Premier League seizoen 2020/2021
Arsenal v Brighton
Aston Villa v Chelsea
Fulham v Newcastle Utd
Leeds Utd v West Brom
Leicester City v Spurs
Liverpool v Crystal Palace
Man City v Everton
Sheffield Utd v Burnley
West Ham v Southampton
Wolves v Man Utd

Een Premier League wedstrijd bezoeken?

Wij snappen dat iedere voetballiefhebber graag weer een wedstrijd in de Premier League zou willen bezoeken, zo ook wij zelf. Hier kijken wij enorm naar uit. Vanwege het Coronavirus en de beperkingen tot het bezoeken van evenementen kunnen wij tot nader bericht geen voetbalreizen naar de Premier League aanbieden. Zodra dit weer mogelijk is zijn wij natuurlijk de eersten die dit zullen communiceren!

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *