Tips voor je voetbalreis naar Schalke 04

Wanneer je de grens overgaat, naar een relatief onbekende locatie en voor de eerste keer een bepaalde voetbalclub bezoekt is het altijd even uitzoeken hoe het één en ander in elkaar steekt. Wij willen jou graag helpen om je bezoek aan Schalke 04 tot een succes te maken. Schalke 04 is één van de best bezochte clubs in Duitsland. Mede vanwege de gezellig sfeer, de band met diverse clubs in Nederland, de enorme achterban qua supporters en natuurlijk de ideale ligging ten opzichte van Nederland. Hieronder een aantal tips voor je op een rijtje.

Met de auto naar Schalke 04

Wanneer je met de auto naar Gelsenkirchen rijdt, zorg ervoor dat je met een volle tank benzine op pad gaat. Dit lijkt een simpele tip, maar langs de snelweg in Duitsland staan er opvallend weinig tankstations. Op de A31 is er bijvoorbeeld 150 kilometer lang geen tankstation te bekennen.

Eenmaal aangekomen in Gelsenkirchen moet de auto natuurlijk geparkeerd worden. Bij het stadion zijn voldoende parkeerplaatsen, maar het nadeel is dat deze vaak overvol zijn en na de wedstrijd zich hier een enorme file ontwikkelt. Wij raden dan ook aan de auto te parkeren in de berm aan de ‘Ekhofstraße’ of op het grasveldje (kosten €5,00) in deze straat. Vanaf hier is het nog een klein kwartier lopen naar het stadion.

Supporterscafé Auf Schalke

Ben je van plan om voor de wedstrijd nog een bezoek te brengen aan één van de supporterscafés van de club, dan raden wij aan om naar café ‘Auf Schalke’ of het restaurant nabij de fanshop van de club te gaan. Het restaurant nabij de fanshop ligt tevens op de route vanaf de parkeerplaats. Een bezoekje aan deze fanshop is natuurlijk ook erg leuk om een aandenken aan de wedstrijd te kopen.

Wanneer je liever naar café ‘Auf Schalke’ gaat dan is het aan te raden om de auto hierachter in de straat (Kurt-Schumacher-Straße) te parkeren, deze parkeerplaats is tevens gratis. Je kan na je bezoek aan het supporterscafé de tram vanaf station ‘Schalke Meiler’ pakken richting station ‘Veltins Arena’. Vanaf daar is het nog ongeveer tien minuten lopen naar het stadion. Op vertoon van je wedstrijdticket reis je gratis met het OV in Duitsland.

Dag van de wedstrijd

Ga op tijd naar het stadion toe, rondom het stadion zijn vele eettentjes en festiviteiten aanwezig waar het reuze gezellig is. Daarnaast mag een typisch Duits broodje Bratwurst of Currywurst natuurlijk niet ontbreken. Zorg er vervolgens voor dat je sowieso één uur voor de aftrap bij de betreffende ingang van de Veltins Arena bent, hier is het namelijk enorm druk. Het duurt al snel een halfuur om binnen te komen gezien de lange rijen en redelijk strenge controles.

In het stadion aangekomen raden wij aan om eerst de betreffende zitplaatsen op te zoeken om te kijken waar deze zich bevinden. Tijdens de wedstrijd hoort natuurlijk een hapje en een drankje. In de Veltins Arena kan niet met cash geld betaald worden, maar dient er een ‘Knappenkarte’ aangeschaft te worden die opgeladen kan worden met een bepaald bedrag. Het is dus handig om gezamenlijk één kaart te halen en daar een bedrag op te plaatsen. Het resterende geld op de kaart krijgt men niet terug, maar de kaart blijft uiteraard wel geldig voor een eventueel tweede bezoek aan de club.

Wij raden reizigers altijd aan om nog even na te genieten van de wedstrijd met een drankje om vervolgens het stadion te verlaten en rustig naar de auto te lopen. Vanaf de genoemde parkeerplaatsen gaat het tevens erg soepel en snel om weer op de snelweg te komen. Mocht je hebben gekozen voor een voetbalreis naar Schalke 04 dan is het zeker aantrekkelijker om nog even in het stadion te blijven zodat de enorme drukte in het OV enigszins is gaan liggen.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *