Top 15 opmerkelijke bijnamen van voetballers

Opmerkelijke voetbalbijnamen

Bijna iedereen heeft wel een bijnaam, dit geldt ook zeker voor topvoetballers. Wanneer je als voetballer de top bereikt, komt of de pers of het publiek wel met een ludieke of serieuze bijnaam. Wij gingen op zoek naar de 15 opmerkelijke voetbalbijnamen van topspelers.


(1) Dennis Bergkamp – The Non-Flying Dutchman

Dennis Bergkamp werd ook wel The non-flying Dutchman genoemd. Dit kwam omdat de oud speler van Arsenal kampte met vliegangst. Wist je dat hij bij Arsenal zelfs een deel van zijn salaris had ingeleverd omdat hij niet vloog? Ondanks dat de sierlijke aanvaller heeft geprobeerd zijn vliegangst te overwinnen, zegt hij nooit meer te gaan vliegen.

Opmerkelijke voetbalbijnamen


Opmerkelijke voetbalbijnamen, (2) Diego Maradonna – Pelusa (pluisje)

Diego Maradona wordt door velen als beste voetballer ooit gezien. De bijnaam van de Argentijn was pluisje. Dit had hij te danken aan zijn mooie haardos en zijn lichtvoetigheid. Nog altijd wordt hij overal waar hij komt ‘Pelusa’ (pluisje) genoemd.


(3) Arjen Robben – De man van glas

De man van glas, oftewel Arjen Robben. De beste nog actieve Nederlandse voetballer heeft zijn bijnaam op een niet zo prettige manier verdiend. De man van glas refereert naar het feit dat de aanvaller zo vaak geblesseerd raakt. Het is zelfs zo erg, dat hij alleen al voor Bayern München 172 wedstrijden heeft gemist door een blessure.


Opmerkelijke voetbalbijnamen, (4) Lionel Messi – De Vlo

Lionel Messi, de andere Argentijnse grootheid wordt ook wel de vlo genoemd. La Pulga dankt zijn naam aan zijn lengte en snelheid. De in Rosario geboren wereldster is inmiddels vijf keer tot beste speler van de wereld verkozen en de kans zit erin dat hij dat dit seizoen weer wordt. Het is nog maar de vraag hoe lang Messi nog actief blijft, dus wil je de superster van FC Barcelona nog een keer live in actie zien moet je er snel bijzijn.


(5) Javier Hernández – El Chicharito

Javier Hernández is een van de weinige voetballers die zijn bijnaam ook achterop zijn shirt heeft staan. Zijn bijnaam is El Chicharito (het erwtje). Dit komt omdat zijn vader El Chicharo (de erwt) werd genoemd vanwege zijn groene ogen. De kleine Mexicaan komt tegenwoordig uit voor het Engelse West Ham United.


(6) Ronald Koeman – Sneeuwvlokje

Ronald Koeman werd in Barcelona ‘sneeuwvlokje’ genoemd. Deze bijnaam dankte hij aan de albino-gorilla in de dierentuin van Barcelona. De spanjaarden zagen schijnbaar genoeg overeenkomsten tussen hem en de gorilla.


(7) Fernando Torres – El Nino

De bijnaam van Fernando Torres was El Nino (het kind). Dit had hij te danken aan het feit dat hij is opgegroeid bij het Vicente Calderón. Op zijn 15e kwam Torres in de jeugdopleiding van Atlético Madrid en op zijn 19e tekende hij zijn eerste profcontract. Gedurende zijn periode voor Liverpool was de spits op zijn best. In 142 wedstrijden kwam hij maar liefst tot 81 doelpunten.

Opmerkelijke voetbalbijnamen


(8) Harry Kane – Hurrikane

Hurrikane oftewel de bijnaam van Harry Kane. Eigenlijk vereist het geen uitleg hoe de spits van Tottenham Hotspur aan zijn bijnaam komt. De samenstelling van zijn voor en achternaam en het feit dat de Engelsman zoveel doelpunten maakt hebben voor deze naam gezorgd.


Opmerkelijke voetbalbijnamen, (9) Cristiano Ronaldo – CR7

Eigenlijk is het meer zijn merknaam dan zijn bijnaam. Maar Cristiano Ronaldo wordt CR7 genoemd. Zijn initialen en rugnummer zijn wereldwijd bekend en je kunt tegenwoordig van allerlei kleren en voetbalschoenen kopen waar CR7 op pronkt. Momenteel is de Portugese voetbalster actief bij Juventus waar hij vrijwel zeker de landstitel gaat binnenhalen en strijd om de Champions League.


(10) Frank Rijkaard – De Lama

Frank Rijkaard wordt ook wel de lama genoemd. Dit heeft natuurlijk alles met het incident gedurende de wedstrijd Nederland-Duitsland in 1990. In deze wedstrijd kreeg Rijkaard het aan de stok met Völler waarna hij hem in zijn nek spuugde. Dit is waarschijnlijk een van de meest bekende momenten geweest gedurende een Nederland – Duitsland.


(11) Aad de Mos – Aadje Afkoopsom

De bijnaam van Aad de Mos is Aadje Afkoopsom. Dit komt omdat hij na zijn trainers periode bij Anderlecht regelmatig van club veranderde terwijl zijn contract nog doorliep. Ondanks dat Aad zeker niet de enige is die zich hier schuldig aan maakt is hij toch de trotse drager van deze ludieke bijnaam.


Opmerkelijke voetbalbijnamen, (12) Luis Suarez – El Pistolero

Luis Suarez wordt ook wel El Pistolero genoemd. Dat komt omdat de aanvaller van Barcelona altijd wanneer hij scoort doet alsof hij zijn pistool pakt. Naast deze bijnaam wordt hij ook wel eens de kannibaal genoemd. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de Uruguayaan al drie keer een tegenstander heeft gebeten.


(13) Francesco Totti – Wonderkind van Rome

Francesco Totti wordt ook wel het Wonderkind van Rome genoemd. Dit komt omdat de geboren romein zijn hele leven uitkwam voor AS Roma. Ondanks dat hij in 2004 de kans had naar Real Madrid te verkassen bleef hij zijn jeugdliefde trouw. Iets wat je niet vaak meer ziet in het huidige voetbal.


(14) Klaas Jan Huntelaar – The Hunter

Klaas-Jan Huntelaar kent verschillende bijnamen. Een daarvan is The Hunter. De oud spits van Schalke 04 komt aan deze bijnaam vanwege de vele doelpunten die hij in zijn carrière heeft gemaakt. Ook klaas-vaak is een van zijn bijnamen, verkregen om dezelfde reden dat hij The Hunter wordt genoemd.


Opmerkelijke voetbalbijnamen, (15) Romelu Lukaku – The Beast

Belgisch international Romelu Lukaku wordt ook wel The Beast genoemd. Dit heeft alles te maken met zijn imposante uiterlijk. De super gespierde spits van Manchester United is 1 meter 90 lang en weegt maar liefst 94 kilo. Dit seizoen staat de teller voor de spits op 12 doelpunten in 27 wedstrijden voor The Red Devils.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.