De ultieme vader-zoon voetbalreis naar Barcelona

Vader-zoon voetbalreis

Veel vaders zullen het waarschijnlijk wel herkennen… Een zoon die gek is van voetbal en eigenlijk niets liever wil dan een keer een wedstrijd van Lionel Messi bezoeken. Slechts 6 jaar oud, nog niet bij machte de eigen veters te strikken, maar wel in staat om de voltallige selectie van Barcelona bij voornaam, achternaam en positie te noemen. Naast het feit dat ik mede-eigenaar ben van het bedrijf VoetbalreizenXL, ben ik ook de vader van Siem… een jonge Messi fan. Hier een samenvatting van deze prachtige vader-zoon voetbalreis.

Belofte maakt schuld

Een van de beloftes die ik Siem heb gedaan tijdens zijn zwemlessen is dat ik hem mee zou nemen naar een voetbalwedstrijd naar keuze bij het behalen van zijn zwemdiploma’s. Belofte maakt schuld en daarom hebben we dit jaar daad bij woord gevoegd.

In de meivakantie hebben we ons opgemaakt voor de ultieme vader-zoon voetbalreis naar FC Barcelona met daarbij natuurlijk een bezoek aan Lionel Messi in het magische Camp Nou stadion.

Speeldatum niet definitief

Gedurende de voorbereiding van je voetbalreis loop je altijd tegen een aantal zaken aan. Een van de belangrijkste in ons geval is dat de speeldatum van de wedstrijd nog niet vastgesteld stond. Dit betekent dat de wedstrijd nog verplaatst zou kunnen worden binnen het speelweekend. Een ‘verplichte’ 3-daagse voetbalreis dan maar, toch ook niet zo vervelend en achteraf gezien zeker aan te raden 🙂

Vervoer van luchthaven Barcelona naar stadscentrum

Aangezien een dergelijke voetbalreis voor een kind al intensief genoeg is, hebben wij bewust gekozen voor een hotel centraal gelegen in het centrum. Hotel Gotico ligt op loopafstand van Plaça Catalunya en op slechts 5 minuten loopafstand van het strand. Een van de uitdagingen tijdens een zo’n reis is het vervoer van luchthaven naar stadscentrum. Wij hebben ervoor gekozen om ons middels De Aerobus richting centrum te vervoeren. Deze bus vertrekt iedere 5 minuten van luchthaven richting centrum. Tickets hiervoor kosten slechts 5,90 per persoon (enkele reis). In ongeveer een half uur reizen ben je van het vliegveld naar bestemming gereisd.

Vanaf Playa de Cataluyna was het nog een kleine 10 minuten lopen richting het hotel. Mooie bijkomstigheid is dat we langs Catedral de Barcelona liepen richting hotel. De kathedraal was prachtig verlicht door een ondergaande zon. Cultureel Barcelona in volle glorie!

Hoe vermaak je een kind van zes in Barcelona?

Voor een doorsnee bezoeker van de stad Barcelona bestaat de dagbesteding uit het bezoeken van de vele toeristische en culturele bezienswaardigheden. Een kind van zes interesseert zich echter nog niet voor de rijke historie van Sagrada Família of het prachtige Park Güell.

Gelukkig zijn er ook nog voldoende kindvriendelijke activiteiten die gedurende je verblijf in Barcelona meer dan de moeite waard zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bezoek aan Aquarium Barcelona. In mediterrane zee-aquarium ontdek en beleef je de onderwaterwereld van de Middellandse Zee, de kleurrijke tropische zeeën en loop je onder de haaien door!

Vader-zoon voetbalreis

Voor alle (kleine) voetballiefhebbers is een bezoek aan het voetbalstadion van FC Barcelona, het Camp Nou, een must. Omwille de tijd hebben wij geen stadionrondleiding gedaan, maar we zijn wel extra vroeg richting het stadion vertrokken. Rondom het stadion en in de megastore van Barcelona kijk je je ogen uit. Een megastore met FC Barcelona artikelen verdeeld over maar liefst 3 etages!

Kampioenswedstrijd FC Barcelona – Levante

Onze planning kon eigenlijk niet beter. De wedstrijd die wij hebben uitgekozen was ineens de kampioenswedstrijd geworden. Bij winst van FC Barcelona zou het kampioenschap van La Liga een feit zijn! Hoe cool is dat?!

Met een nieuwe aanwinst om de schouders van mijn zoon, in de vorm van een wedstrijdtenue, zijn we 1,5 half uur voor de wedstrijd richting ingang gewandeld. De mobiele tickets waren eenvoudig vanaf de telefoon te scannen en de eerste passen in Camp Nou waren een feit.

Vaak gehoord, maar nu met eigen ogen gezien… Het Camp Nou stadion is van buitenaf niet direct heel indrukwekkend (voor een kind van zes jaar uiteraard wel). Pas op het moment dat je de tribune op gaat merk je de grootsheid van Camp Nou. Indrukwekkend voor zowel vader als zoon… Més que un club!

Vader-zoon voetbalreis

Vader-zoon voetbalreis, Lionel Messi

Net als vele jonge voetballers heeft Siem ook zijn held en dat is toch echt Lionel Messi. Enigszins teleurgesteld dat zijn held als wissel begon, “maar gelukki-g hebben we Suarez, Coutinho, Vidal en Pique nog”. Na een matige eerste helft, met toch een paar kansen aan Barcelona kant, was daar in de pauze ineens Lionel Messi! De verschijning van de kleine Argentijn maakte direct veel los. Bij Siem, de mensen op de tribune, maar ook zeker bij het elftal van FC Barcelona.

Nog niet eerder ben ik zelf zo onder de indruk geweest van een voetballer. In een tijdsbestek van zo’n 15 minuten is deze legendarisch voetballer in staat om zichzelf en mede-spelers zo’n 8 opgelegde kansen te bezorgen en ook de beslissende 1-0 te maken. Grandioos… een van de grootste spelers aller tijden.

FC Barcelona – Levante was zeker geen walk-over en het werd zelfs nog even billen knijpen aan het eind van de wedstrijd met nog een paar serieuze kansen voor Levante, maar de Catalaanse club hield stand en behaalde hiermee de titel van La Liga. Dit tot grote vreugde van Siem… en vele andere supporters.

Kampioensfeest met als klap op de vuurpijl… vuurwerk

Direct na de wedstrijd barste het feest los met een prachtige show in het stadion. Een volledig donker Camp Nou stadion dat grotendeels verlicht werd met lichtjes van mobiele telefoons gaf een prachtig effect. De lichtstralen in de clubkleuren van Barcelona maakte het plaatje meer dan compleet. Het feest sloot af met een indrukwekkend vuurwerk boven het stadion. Wij hebben enorm kunnen genieten van dit vooraf ongeplande feestje.

Vader-zoon voetbalreis

Een unieke vader-zoon voetbalreis

Het ultieme doel van deze voetbalreis was om mijn zoon een unieke voetbalervaring te bezorgen. Met zekerheid durf ik te zeggen dat het een prachtige ervaring voor het leven was. Met held Messi als beslissende doelpuntenmaker en het kampioenschap van FC Barcelona is onze reis in ieder geval meer dan geslaagd! En natuurlijk voor herhaling vatbaar…

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.