Vijf Bundesliga wedstrijden die je niet mag missen in de tweede seizoenshelft

De eerste seizoenshelft van het seizoen 2019/2020 zit er alweer op. Niet getreurd de tweede seizoenshelft is misschien nog wel mooier. Er staan weer schitterende topwedstrijden en derby’s op het programma. De spannende titelrace in Duitsland gaat alleen maar spannender worden. Natuurlijk is het leuk om de ontknoping van de competities live op tv te volgen, maar het is natuurlijk nog mooier om er zelf bij te zijn. Hieronder een overzicht van de beste Bundesliga wedstrijden die nog op het programma staan.

Bundesliga wedstrijden, zaterdag 7 maart: Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund

Deze wedstrijd wordt ook wel de Borussen Derby genoemd. Beide clubs zijn afkomstig uit het Ruhrgebied en dat is ook waarom de rivaliteit is ontstaan. Voor Duitse begrippen zit er maar een kleine afstand tussen beide steden. De afstand tussen beide stadions is 100 kilometer. Die Fohlen Zijn de verrassing van het seizoen en doen serieus mee in de top vier van de Bundesliga. Op dit moment heeft Dortmund 45 punten, twee punten meer als Borussia Mönchengladbach, maar de club uit Mönchengladbach heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Bundesliga wedstrijden

Zaterdag 14 maart: Borussia Dortmund – Schalke 04 (De Rivier Derby)

Voor Borussia Dortmund en Schalke 04 is dit de belangrijkste wedstrijd van het jaar. De rivaliteit tussen de beide clubs ontstond in de jaren 30 en 40 toen de club uit Gelsenkirchen zes van de zeven landskampioenen pakte. De club uit Dortmund speelde toen nog op het tweede niveau en de supporters van Die Schwarzgelben werden jaloers op de club uit Gelsenkirchen.

De beladen Duitse Kohlenpott derby is altijd erg aantrekkelijk en spannend. Deze Duitse derby wil je niet missen.

Zondag 22 maart: Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen

Als deze wedstrijd op het programma staat is er sprake van een Rheinland Derby. Leverkusen ligt namelijk aan de andere kant van de Rijn, vlakbij Keulen. Deze derby is minder beladen dan de wedstrijd Mönchengladbach – FC Köln, maar het niveau van de wedstrijd ligt meestal wel een stuk hoger. Dit komt omdat beide clubs strijden voor Europees voetbal.

 Zaterdag 4 april: Borussia Dortmund – Bayern München

Deze wedstrijd staat ook wel bekend om Der Klassiker. Het is een wedstrijd die altijd garant staat voor spektakel. Dortmund en Bayern zijn de succesvolste clubs van Duitsland. De Duitse topclubs hebben samen 20 van de 23 landskampioenschappen gevierd in de Bundesliga.
Dit jaar wordt het een nog spannender ontmoeting als anders. De titelstrijd ligt nog helemaal open en bij winst kan Dortmund het gat met München verkleinen. Die Rekordmeister zal ook voor winst gaan om ervoor te zorgen dat ze in mei weer de landstitel kunnen vieren.

Deze wedstrijd, met veel topvoetballers, zal garant staan voor een hoog tempo en een geweldige sfeer in het Signal Iduna Park. Dit wil je niet missen, boek snel je Dortmund tickets voor dat je te laat bent.

Bundesliga wedstrijden

Zaterdag 18 april: Bayer Leverkusen – Bayern München

Peter Bosz weet het Bayern München altijd lastig te maken. Eerder dit seizoen won Leverkusen met 3-2 in de Allianz Arena van Bayern. Bosz laat zijn ploeg altijd aanvallend voetballen, wat zorgt voor attractief voetbal en spannende duels. Wedstrijden van het Leverkusen van de Nederlandse oefenmeester is nooit saai, een wedstrijd van Sinkgraven en Co staat altijd garant voor spektakel. Met een vijfde plek staan ze er prima voor, met maar zes puntjes minder dan de koploper uit München. Lukt het Leverkusen om het gat te verkleinen en serieus mee te doen in de top?

Beleef de mooiste Bundesliga wedstrijden live!

Ben je enthousiast geworden en wil je een van deze wedstrijden bezoeken. Boek dan snel je voetbalreizen en bezoek de mooiste wedstrijden van het Bundesliga seizoen.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.