Vijf redenen waarom Manchester City de Champions League wint

Pep Guardiola kwam in de Champions League met Manchester City nooit verder dan de kwartfinale. De Spaanse oefenmeester voelt nu wel de druk om het miljoenenbal te winnen. Wij zetten vijf redenen onder elkaar waarom Manchester City de Champions League gaat winnen.

1: Liverpool niet meer te achterhalen in de competitie

Manchester City staat na 27 speelronden al op 22 punten achterstand, daarnaast lijkt de machine van Jürgen Klopp niet te kunnen stoppen met winnen. Daardoor kunnen ze de titelstrijd opgeven en zich volledig focussen op het Europese toernooi.

2: Champions League ticket is binnen

De eerste vier ploegen in de Premier League hebben recht op een ticket voor de groepsfase voor de Champions League van volgend seizoen. Nummer 5 Manchester United, waar Tahith Chong sinds de zomer van 2016 onder contract staat, heeft zestien punten minder. Die voorsprong mogen ze niet meer weggeven, dus ze hebben zo goed als zeker een Champions League ticket binnen. Door een straf van de UEFA mogen ze niet aan de Champions League deelnemen. Daardoor zijn ze dus eigenlijk helemaal uitgespeeld in de competitie waardoor de Citizens zich volledig kunnen richten op de Champions League.

3: Anders heeft Guardiola gefaald

“Als ik die prijs niet win voordat ik hier vertrek, zal mijn tijd hier bekendstaan als een mislukking, dat weet ik. Dan heb ik gefaald”, aldus de trainer van Manchester City tegenover de BBC. Dus als het aan de Spaanse trainer ligt gaan de Citizens vol voor winst, en staan ze in mei met de cup met de grote oren in hun handen.

4: Volgens de bookmakers samen met Liverpool de grootste kanshebber

De bookmakers zien City en Liverpool als de beste teams van Europa. Ze blijven Barcelona voor als het gaat om wie de grootste kans heeft om het miljoenenbal te winnen. De achterstand van het Manchester City op  The Reds in de competitie kan in het voordeel werken van The Sky Blues. Guardiola kan in de competitie ervoor kiezen om belangrijke spelers rust te geven, om op die manier de beste elf in de Champions League op te stellen.

5: Manchester City voor twee jaar uitgesloten van Champions League voetbal

De regerend landskampioen van Engeland zou de Europese voetbalfederatie hebben misleid bij het opgeven van de sponsorinkomsten. Daarnaast zijn ze de regels van financieel fair play niet nagekomen. Door deze straf willen ze nu alles op alles zetten om dit jaar de Champions League te winnen.

Champions League wedstrijd van de Citizens bezoeken?

Wil je met eigen ogen zien of het Manchester City lukt om ver te komen in de Champions League of zelfs te winnen? Boek dan eenvoudig je tickets voor Manchester City.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *