Voetbalreis AS Roma: Rome & haar Italiaanse voetbalpassie

Bij VoetbalreizenXL vinden we het belangrijk dat onze medewerkers weten wat ze verkopen. We maken dan ook geregeld zelf een voetbalreis naar een van de mooie Europese competities en beleven op deze manier iedere keer weer een super ervaring. Zo ook Erik & Corian. Dit keer stond een voetbalreis AS Roma op de planning. Zij maakten een 3-daagse trip naar de halve finale van de Champions League, AS Roma – Liverpool.

Vervoer vanuit Nederland naar Rome

De wedstrijd werd op woensdagavond gespeeld, maar wij besloten om dinsdagmiddag al heen te vliegen. We vlogen vanaf Dusseldorf-Weeze op Rome Ciampino, een vlucht van ongeveer 2 uur. Het vliegveld Dusseldorf-Weeze is vanuit Nederland goed met de auto te bereiken, en de vliegtarieven zijn over het algemeen vrij laag. Eenmaal aangekomen op Rome Ciampino kozen wij voor een bus welke ons rechtstreeks naar Roma Termini reed, het grootste treinstation van Rome. Dit was een rit van zo’n 40 minuten en kostte ons slechts een paar euro.

Het hotel waar wij verbleven lag op loopafstand van Roma Termini. Nadat we ons hadden ingecheckt zijn we op het terras gaan zitten vlakbij het hotel, om onder het genot van een biertje en een pizza het avondleven van Rome te aanschouwen. Uiteraard ging dit gepaard met de Champions League kraker Real Madrid – Bayern München in een Italiaanse pub.

Sightseeing Rome

De volgende dag besloten we om overdag de stad te gaan bezichtigen. Er zijn tal van mogelijkheden om alle monumenten van Rome te bezoeken. Wij kozen ervoor om een kaartje te kopen voor een Hop On Hop Off Bus. Voor €23,00 p.p konden we dan de hele dag lekker lui door Rome rijden, en deze bus stopte bij alle grote monumenten. Zo zijn wij onder meer uitgestapt bij het Colosseum, het Vaticaan en de Spaanse Trappen. Zowel bij het Colosseum als het Vaticaan stonden gigantische rijen om binnen te komen, hier hebben wij van afgezien. Uiteindelijk waren wij voor de wedstrijd naar Rome gekomen, en waren de monumenten mooi meegenomen. Rond het middaguur hebben wij een terras gepakt rondom één van de vele fonteinen die Rome rijk is. Zeker een aanrader want de hele dag door komen hier toeristenmassa’s voorbij. Inmiddels was het eind van de middag al aangebroken, en besloten wij om alvast richting het stadion te gaan.

Wedstrijd AS Roma – Liverpool bezoeken

Na enkele biertjes op het terras hebben wij de metro gepakt vanaf station Termini naar station Flamini, vanaf hier de tram (nummer 2) genomen naar Piazza Mancini. Eenmaal aangekomen bij dit station kom je in de buurt van Stadio Olimpico en begint de wedstrijdspanning toe te nemen. Vele Italianen op de been met AS Roma kleding; shirts, sjaals, petjes, vlaggen etc.

Vlakbij het stadion aan de overkant van de ‘Tiber’ rivier is een gezellig parkje waar vele AS Roma supporters bijeen komen om gezamenlijk een biertje drinken en een pizzapunt te eten, dit hebben wij voor de wedstrijd dan ook gedaan. Lopend naar het stadion over de ‘Ponte Duca D’Aosta, langs vele kraampjes, kom je aan bij de Curva Sud (fanatieke aanhang van AS Roma). Hier tegenover is de fanzone waar het erg druk was met supporters, ook gezellig om te vertoeven.

Omstreeks 19:45 uur, een uur voor de aftrap, zijn wij de Curva Nord naar binnen gegaan. Wij vinden het zelf prettig om alvast wat sfeer te proeven, enkele foto’s te maken, warming-up te bekijken en in de stemming van de wedstrijd te komen. In het stadion een aantal AS Roma supporters gesproken en zij hadden toch hoop op een ‘Romantada’. Na de 5-2 nederlaag in Liverpool moest er minimaal drie keer gescoord worden om een goed resultaat te behalen. Na een redelijk snelle 0-1 van Mané leek dit plan in duigen te vallen. Echter AS Roma rechtte haar rug en wist de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Na vele grote kansen, een aantal penalty momenten en hachelijke situaties werd het uiteindelijk 4-2 en zagen wij de Liverpool supporters feest vieren na afloop in het uitvak.

Na afloop

Aangezien het na de wedstrijd enorm druk was bij het openbare vervoer hebben wij besloten nog een biertje te drinken in de fanzone en de drukte af te wachten. Na het biertje terug gegaan naar de metro, die helaas na 23:00 uur gesloten was, waardoor wij genoodzaakt waren een bomvolle bus te nemen naar station Termini. Deze busrit was geen pretje (heet, stinkend naar zweet), wij raden iedereen dus aan om tijdig de metro te pakken. ☺

De volgende dag zijn wij vroeg richting huiswaarts gekeerd, want uiteraard moest er ook weer gewerkt worden..

Voetbalreizen AS Roma en losse tickets AS Roma

Wil je zelf een wedstrijd bezoeken van AS Roma? Wij bieden naast compleet verzorgde voetbalreizen AS Roma ook voor alle thuiswedstrijden losse voetbaltickets AS Roma aan. Welke wedstrijd bezoek jij binnenkort?

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *