Voetbalreis naar Madrid gaat perfect samen met een citytrip

Ben je voornemend om een voetbalreis naar Madrid te plannen, dan is het goed om te weten welke bezienswaardigheden en/of activiteiten in de stad aanwezig zijn. Madrid is qua aantal inwoners een van de grootste steden van Europa. De hoofdstad van Spanje telt maar liefst 3.265.038 inwoners en kent een rijke geschiedenis. Voor het gemak hebben wij een aantal tips voor je om jouw voetbalweekend in Madrid tot een succes te brengen.

Maak kennis met de prachtige stad Madrid en bezoek een van de populaire voetbalclubs. De stad herbergt twee Europese topclubs van het mondiale voetbal. Meest bekende club voor veel mensen is topclub Real Madrid. Deze Spaanse grootmacht is recordhouder van de Champions League (voorheen Europacup) met maar liefst 13 eindzeges. Andere topclub uit Madrid is Atlético Madrid. De club heeft in de afgelopen jaren twee nationale titels gewonnen en ook internationaal kende de club enkele successen. Zo heeft de club de Europa League in afgelopen tien jaar maar liefst drie keer in de wacht gesleept. Ook speelde Atlético de afgelopen jaren meerdere Champions League finales.

(1) Bezoek kunstmusea

Mocht je interesse hebben in kunst is Madrid bij uitstek een stad om te bezoeken. Madrid staat namelijk onder andere bekend om drie internationaal befaamde kunstmusea. Deze zijn het Museo del Prado, het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia en het Museo Thyssen-Bornemisza. Alledrie de musea zijn centraal gelegen en dus eenvoudig te bezoeken. Een entreebewijs kost ongeveer tussen de 10 en 20 euro.


(2) Het Koninklijk Paleis

Dagelijks bezoeken vele toeristen het Koninklijk Paleis in Madrid. Het paleis komt uit de 18e eeuw en duurde maar liefst 36 jaar om te bouwen. Vroeger diende het paleis als onderkomen voor de Koninklijke familie. Tegenwoordig dient het paleis nog regelmatig voor officiële gelegenheden maar wordt het niet meer als woonruimte gebruikt. Wanneer je in Madrid bent kun je ook een bezoek brengen aan het paleis aangezien deze deels openbaar is voor publiek. Het paleis ligt midden in het centrum en is dus prima te bereiken.


(3) Bezoek het El Retiro

Wanneer je de drukte van de stad even wilt ontlopen kun je een bezoek brengen aan EL Retiro. Dit park ligt iets ten oosten van het centrum en is ideaal om even tot rust te komen. Midden in het park bevindt zich een groot meer waar je eventueel met een roeibootje in kunt dobberen. Iets verderop in het park, bij een kleiner meertje, staat het palacio de Cristal. Dit kristallen paleis is zondermeer een bijzondere verschijning en zeker een bezoekje waard.


(4) Stadiontour Wanda Metropolitano

Mocht je in jouw weekend nou geen wedstrijd van Atlético Madrid bezoeken, raden we aan om in ieder geval een stadiontour te doen. Het Wanda Metropolitano is een gloednieuw stadion die sinds het seizoen 2017/2018 in gebruik is. Het stadion beschikt over 67.703 zitplaatsen en is het decor van de Champions League finale van 2019. Tijdens een rondleiding kom je op plekken waar je normaal gesproken als supporter niet mag komen. Denk hierbij aan de kleedkamers, de dug-out en de persruimte. Wanneer je van te voren je entreebewijs aanschaft scheelt dit bij de wachtrij voor het stadion.


(5) Gran Via

Gran Via is een straat die uitpuilt van de winkels, bioscopen en hotels. De inspiratie voor deze straat kwam van de boulevards uit Parijs maar doordat de aanleg nogal lang duurde is dit meer verschoven naar New York. De letterlijke vertaling van Gran Via is grote weg en bij jouw bezoek aan de Spaanse hoofdstad zeker het bezoeken waard.


(6) Rondleiding Estadio Santiago Bernabéu

Net zoals bij het Wanda Metropolitano geldt, is een bezoek aan het stadion van Real Madrid ook een must voor elke voetballiefhebber. Het stadion behoort tot een van de grootste van Europa en biedt plaats aan 81.044 toeschouwers. Ook bij een rondleiding door dit stadion geldt dat je op plekken komt die normaal niet toegankelijk zijn. Verder kom je met een rondleiding langs de indrukwekkende prijzenkast waar onder andere de Champions League trofeeën staan.


(7) Plaza Mayor

Een van de meest bekende pleinen van de stad is het Plaza Mayor. Het plein werd vroeger het ‘Plaza del Arrabal’ genoemd en stamt uit de 16e eeuw. Midden op het plein staat een standbeeld van Fillips III en het plein wordt omringd door mooie oude gebouwen. Tevens herbergt Plaza Mayor vele terrasjes waar als het zonnetje schijnt je goed kunt vertoeven.


(8) Puerta del Sol

Puerta del Sol, oftewel poort naar de zon, is het meest centrale plein van Spanje. De poort was vroeger een van de toegangspoorten die Madrid rijk is. Op het plein vind je verschillende fonteinen en tevens staat er een steen die het exacte middelpunt van Spanje aankaart. Onder het plein bevindt zich een gelijknamig metrostation waardoor het plein eenvoudig te bereiken is.

Jouw voetbalreis naar Madrid volledig georganiseerd?

Onze ervaren medewerkers informeren en adviseren u graag over de mogelijkheden ten aanzien van een voetbalreis naar Madrid. Wij helpen u graag om een onvergetelijke voetbalervaring samen te stellen. Je voetbalreis naar Real Madrid of Atletico Madrid boek je eenvoudig en vertrouwd bij VoetbalreizenXL!

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *