Voetbalreis naar de derby van Milaan?

De cijfers van de derby

De derby stond al 292 keer op het menu. De eerste derby stond op 10 januari 1909 voor het eerst op het programma, AC Milan zegevierde met 3-2. AC Milan won maar liefst 112 keer en daarmee de meeste van de twee. Topscorer van de derby is de Oekraïense spits Andriy Shevchenko met maar liefst 14 goals, hij speelde 7 jaar voor AC Milan.

Bezoek het Stadio Giuseppe Meazza

80.000 supporters proppen zich in het Stadio Giuseppe Meazza op de dag van de derby. De naam van het stadion is officieel Stadio Giuseppe Meazza. De fans van AC Milan noemen het stadion echter ‘San Siro’ naar de wijk waar het stadion in ligt. De fans accepteerden de naam Giuseppe Meazza niet, de beste man speelde voor beide clubs uit Milaan, en kozen dus voor de naam San Siro.

Wedstrijd AC Milan bezoeken

AC Milan is een door Engelse migranten opgerichte voetbalclub uit Milaan. De ‘Rossoneri’ zijn een van de meest succesvolste clubs in Europa. Met 3 wereldbekers, 7 Champions League/Europa Cup 1 trofeeën en maar liefst 18 landstitels mag de ploeg met recht topclub genoemd worden. De bijna 120-jaar oude club speelt in het rood-zwart en is sinds kort in Chinese handen. Na een aantal gloriejaren aan het begin van deze eeuw kan de club van coach Gennaro Gattuso de laatste jaren niet meer mee komen met de Italiaanse en Europese top. Het laatste kampioenschap werd dan ook alweer in 2011 gevierd.

Alles over Internazionale

Niet iedereen was het eens met AC Milan en haar reglementen. Een groepje ontevreden ‘rebellen’ richtten Internazionale dan ook op in 1908. De club kent een succesvol verleden met 18 kampioenschappen en maar liefst 3 Europa Cup 1/Champions League titels. De ploeg speelt in het blauw-zwart, daarom dan ook de bijnaam Nerazurri (blauwzwarten). Tegenwoordig is Internazionale eigendom van Suning Holdings Group (China) en International Sports Capital (Indonesië). De voorzitter is de Indonesische Erick Thohir. Hij zal met het Aziatische geld de ploeg uit Milaan weer aan de Europese top willen helpen. In 2011 werd de Coppa Italia nog gewonnen, daarna echter geen enkele prijs meer.

Een wedstrijd van AC Milan of Internazionale bezoeken? Boek nu uw voetbalreis Milaan via Voetbalreizen AC Milan of Voetbalreizen Internazionale.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *