Voetbalreis Newcastle United – Liverpool

“In Newcastle kun je heerlijk vertoeven”

Vincent en zijn vader Piet Hinke bezochten de wedstrijd Newcastle United – Liverpool en deelde een leuk reisverslag met ons. Lees hier de belevenissen in Newcastle en bekijk de leuke foto’s:

We zaten in een hotel net buiten Newcastle, Gateshead, aan de andere kant van de Tyne, de prachtige rivier die de twee plaatsen van elkaar scheidt.
Op 20 minuten loopafstand zaten we in het stadscentrum van Newcastle. In het centrum staat Earl Charles Grey prominent op zijn sokkel. Het stadscentrum is compact, alles op loopafstand. De reis per trein van het bescheiden vliegveld van Newcastle, naar het Centraal Station is prima te doen en duurt nog geen 20 minuten. Daarvandaan lopend naar ‘de overkant ‘Gateshead. Prima, eenvoudig hotel, wel maximaal 3 sterren waardig. Ontbijt prima. In Gateshead zaten ook de Liverpool spelers in het Hilton.

De vele bars, restaurants is allemaal zeer goed te doen. Heerlijke geluncht op zondag in Chinatown vlak voor de wedstrijd. Na de wedstrijd uitstekend gegeten bij een uitstekend Italiaans restaurant, genaamd ‘Prima’. Heerlijke Pizza Calzone met Mexican Chicken, maar ook de Carpaccio was van zeer goede kwaliteit. Met name het gebruikte deel was van superieure kwaliteit.. Super aanrader!! Newcastle zit duidelijk in een transitie fase, want ook de high tea (lunch) tentjes waren van goede kwaliteit.

kortom in Newcastle kun je heerlijk vertoeven. de stad is niet te druk, de Geordies super leuke mensen, je wordt goed geholpen er is ruimte, het stadscentrum is redelijk autoluw, een goede Marks and Spencer. Het prijsniveau is zo veel prettiger dan in London, Value for Money is very good!!! De pond staat gunstig t.o.v. de euro… De wedstrijd zelf was super! Liverpool was beter, maar Newcastle haalde op karakter een punt. Top supporters, top sfeer, alles uitstekend geregeld (logistiek 52.000 supporters afvoeren binnen 30 minuten) en gezelligheid.

kortom een uitstekend weekend en zeker voor herhaling vatbaar.

Newcastle is een absolute aanrader en zoveel ‘beter’ dan London.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.