Wedstrijd v/d week (14): FC Barcelona – Villarreal CF

De Geschiedenis

De laatste zeven ontmoetingen in Camp Nou eindigden stuk voor stuk in drie punten voor de thuisploeg. Barca had de drie edities daarvoor echter niet gewonnen. Gemiddeld gezien over de laatste tien wedstrijden vallen er 4,0 goals per wedstrijd. De mogelijke kampioenswedstrijd lijkt dus garantie tot spektakel! 10 jaar geleden zegevierde Villarreal CF voor het laatste in Camp Nou, het werd op 09 maart 2008 (1-2).

Camp Nou

De 60 jaar oude voetbaltempel is de thuishaven van FC Barcelona. Het biedt plaats aan bijna 100.000 (!) supporters. In 1982 ter gelegenheid van het WK voetbal werd het stadion uitgebreid naar 115.000 zitplaatsen. Dit werd 12 jaar later echter teruggedraaid naar 99.534 doordat de staanplaatsen werden vervangen door zitjes. In het stadion vind je onder meer het ‘Museu Josep Lluis Nunez’, het museum van FC Barcelona.

FC Barcelona

De Catalanen zijn aan een zeer indrukwekkend seizoen bezig. In de competitie zijn za nagenoeg onnavolgbaar en lijken ze op hun dooie gemakje op weg naar de titel. Ook in Champions League doet FC Barcelona nog mee en net als in de competitie werd hierin nog niet verloren. Onder aanvoering van Lionel Messi met 26 goals en 12 assists in 29 competitiewedstrijden lijkt niemand in staat de Catalaanse grootmacht te kunnen verslaan.

Bezoek aan Barcelona

Een stadiontour in het schitterende Camp Nou is een èchte aanrader. Je krijgt een rondleiding door het stadion van FC Barcelona, zie bijvoorbeeld met eigen ogen de spelerstunnel waar ooit ook Johan Cruijff, Frank de Boer en Ronald Koeman doorheen liepen. Bezoek verder zeker de Sagrada Familia welke net als het stadspark ‘Güell’ ontworpen is door Antoni Gaudí.

Ook eens een wedstrijd van FC Barcelona bezoeken? Boek een voetbalreis naar Barcelona via VoetbalreizenXL. Compleet verzorgd met vlucht en hotelovernachting of eenvoudig als losse tickets verkrijgbaar. Bekijk ons complete overzicht met tickets FC Barcelona.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.