Voetbalreis Liverpool

Wedstrijd Liverpool bezoeken?

Anfield, luidkeels “You’ll never walk alone” meezingen met 60.000 uitzinnige supporters.. Het is voor vele een droom om minstens één keer te hebben meegemaakt. VoetbalreizenXL maakt het mogelijk om een voetbalreis Liverpool samen te stellen. Naast het wedstrijd bezoek heeft de stad Liverpool dan ook nog eens een aantal fantastische plaatsen en activiteiten te bieden die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan de stad en de club!

Direct naar voetbalreizen Liverpool

Voetbalreis Liverpool combineren met een stedentrip!

In het noordwesten van Engeland vinden we de stad Liverpool. Aan rivier de Mersey ligt de stad met bijna 500.000 inwoners. De stad staat naast Liverpool FC ook bekend om een ander wereldberoemde groep, The Beatles. Zij weren in de jaren 60 bekend met hun nieuwe aanstekelijke muziek die tot op heden in de hitlijsten terug te vinden zijn.

De eeuwen oude wijken in het centrum van Liverpool zijn daarnaast ook erg in trek bij toeristen. Zo vind je er gebouwen die al bijna 250 (!) jaar oud zijn en dus al meerdere zware oorlogen hebben overleefd. Tegenwoordig vind je in deze gebouwen verschillende bibliotheken, galerijen en musea. Van de buitenkant zijn de gebouwen ook al echte blikvangers voor de historie van de oude Engelse havenstad.

Liverpool is dus een eeuwenoude havenstad. De haven, Albert Dock, heeft echter een vrij nieuwe uitstraling. Het wordt dan ook gezien als dè hotspot van Liverpool. Je vind hier verscheidene restaurants, bars en winkeltjes waar je de hele dag zoet kan zijn. De restaureerde pakhuizen zorgen voor een adembenemend beeld van de haven in een nieuw jasje.

Naast de lokale voetbalclubs, Liverpool en Everton, heb je natuurlijk ook nog The Beatles. Na Liverpool FC de grootste reden voor toeristen om een bezoek te brengen aan Liverpool. ‘The Beatles story’ is een echte aanrader wanneer je in Liverpool bent. Een schitterende tentoonstelling in Albert Dock over de beroemde band.

Daarnaast is Mathew Street de plaats waar het begon voor ‘The Fab Four‘. De welbekende Cavern Club is de pub waar The Beatles ooit hun eerste liedjes speelden. Verderop Mathew Street vind je nog een mooi standbeeld van John Lennon in zijn jonge jaren, een perfect moment om een fotootje te schieten als herinnering van je bezoek aan Liverpool.

Voetbalreis Liverpool naar de Merseyside derby

Liverpool ligt dus aan de rivier de ‘Mersey’. De lokale voetbalderby tegen stadsgenoot Everton FC heet dan ook niet voor niks de merseyside derby. Voor supporters van beide ploegen een wedstrijd die er met kop en schouders bovenuit steekt. De stad is verdeeld in twee kampen en de sfeer rondom de wedstrijd is dan ook om te snijden op de wedstrijddag. Een bezoek aan deze derby is een zeer unieke ervaring.

Voetbalreis samenstellen naar Liverpool?

Of je nou een voetbalreis Liverpool wilt samenstellen of liever een voetbalreis Everton voor ogen hebt. Via VoetbalreizenXL ben je verzekerd van een bezoek aan deze mooie stad. Wij denk graag met je mee om je voetbalreis naar Liverpool tot een succes te maken. Helemaal aangepast aan al jouw wensen.

Bekijk voetbalreizen Liverpool Bekijk losse tickets Liverpool