De 8 meest bijzondere thuisshirts van het seizoen 2019/2020

Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe tenue’s. Welke vind jij de mooiste, de meest bijzondere? Check deze top 8 nieuwe tenues die zeker gaan opvallen komend seizoen!

Sampdoria

De Italiaanse subtop club uit Genua staat al jarenlang bekend om de schitterend blauwe shirts met witte en rode accenten. Ook komend seizoen schittert ‘Blucerchiati’ in een werkelijk fantastisch tenue. Met topscorer Fabio Quagliarella in de gelederen is Sampdoria meer dan een middenmoter in de Italiaanse Serie A. Bezoek een wedstrijd in Italië en aanschouw het schitterende shirt met eigen ogen!

AS Roma, een ode aan Jupiter

De Romeinse topclub AS Roma staat bekend om haar prachtige tenues. Vanaf het seizoen 2019/20 speelt ‘Giallorossi’ in een thuisshirt met bliksemschichten als mouwen en kraag. Deze bliksemschichten vinden we ook terug op de sokken. De uitshirts van komend seizoen zijn een stuk saaier. Het tenue is geheel in het grijs met witte sokken.

Chelsea, hate it or love it

De bekendmaking van het nieuwe tenue van Chelsea bracht veel commotie met zich mee. De meningen waren erg verdeeld en het lijkt er op dat je maar een kant kunt kiezen. Mooi of verschrikkelijk lelijk. Oordeel zelf over het bijzondere ontwerp van het nieuwe thuistenue van Chelsea.

FC Barcelona, geïnspireerd door Kroatië?

Het gerucht gaat dat Kroatische middenvelder Ivan Rakitic van FC Barcelona een grote inbreng heeft gehad in het ontwerp van het nieuwe thuisshirt van Barça. Voorheen had Barcelona voornamelijk verticale banen op het shirt maar daar komt nu verandering in. Gedurende het seizoen 2019/2020 speelt de club met rood en blauwe blokken op het tenue. Dit lijkt erg op het nationale shirt van Kroatië.

Manchester United, terug naar 1998/99

In het seizoen 2019/20 speelt Manchester United met een uniek logo op het vuurrode thuisshirt. Zij eren het iconische jaar 1998/99 waarin The Mancunians als eerste Engelse club ooit de landstitel, de beker en de Champions League won. De Champions League finale dat jaar was de historische comeback met twee goals in de blessuretijd om een 1-0 achterstand tegen Bayern München goed te maken. Saillant detail is dat huidig manager Ole Gunnar Solskjaer destijds voor de 1-1 tekende.

Arsenal bezoeken als in 1990?

Tijdens een bezoek aan Arsenal komend seizoen waan je je weer helemaal in 1990. In 1990 was Adidas voor het laatst de shirtsponsor van de club. Nu volgt Adidas, Puma op als kledingsponsor en naar het schijnt ontvangt Arsenal maar liefst 68 miljoen euro per seizoen. Naar het schijnt verdient alleen Manchester united meer per seizoen aan hun kledingsponsor.

Juventus kiest voor roze

Als een van de eerste topploegen maakte de Italiaanse grootmacht haar nieuwe ontwerp bekend en dat bracht de nodige kritiek met zich mee. De ‘Oude Dame’ heeft er voor gekozen om het shirt met meerdere verticale banen te vervangen door het tenue met een wit en zwart vlak met in het midden een fel roze streep. Een erg bijzondere keuze van Juventus.

Liverpool dit jaar wel kampioen?

Liverpool speelt zoals gewoonlijk weer volledig in een rood tenue. Dit jaar wordt het shirt gekenmerkt door witte strepen die verticaal lopen. Het logo heeft net als vorig seizoen een gele kleur. Voor Liverpool is het te hopen dat dit shirt net als vorig seizoen weer het nodige succes brengt. De Champions League winnaar zal dit jaar graag een kampioenschap aan de prijzenkast toe willen voegen.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *