Toppers en derby’s in Spanje die je niet wil missen

De eerste seizoenshelft van het seizoen 2019/2020 zit er alweer op. Niet getreurd de tweede seizoenshelft is misschien nog wel mooier. Er staan weer schitterende topwedstrijden in Spanje op het programma. De spannende titelrace in Spanje gaat alleen maar meeslepender worden. Natuurlijk is het leuk om de ontknoping van de competities live op tv te volgen. Het is natuurlijk nog mooier om zelf bij de ontknoping van de competitie te zijn. Hieronder een overzicht van de topwedstrijden en derby’s die nog op het programma staan.

Een van de topwedstrijden in Spanje, zondag 15 maart: Sevilla FC – Real Betis

De Sevilla derby is een wedstrijd tussen stadsgenoten Sevilla FC en Real Betis. De club, waar Luuk de Jong onder contract staat, wordt meer gezien als een international club en Real Betis is meer de club van de inwoners van de stad. Wanneer de clubs tegenover elkaar staan is er altijd veel rivaliteit. Het is altijd een beladen wedstrijd om de eer van de stad. De wedstrijd, ook wel El Gran Derbi genoemd, is een garantie voor sfeer een voetbalpassie.

Topwedstrijden in Spanje

Een van de topwedstrijden in Spanje, zondag 15 maart: Valencia – Levante

Levante komt uit dezelfde stad als Valencia, dus de wedstrijd wordt ook wel de Derbi Valenciano genoemd. Sinds 1937 heeft Levante UD niet meer gewonnen bij en van Valencia CF, de club van doelman Jasper Cillessen. Toch zijn het altijd spannende wedstrijden met veel spektakel en rivaliteit tussen de spelers en supporters. Wil je het Valencia CF zien schitteren in het sfeervolle Estadio Mestalla? Boek dan je Valencia voetbalreis.

Zondag 26 april: Barcelona – Atlético Madrid

Na El Classico is Barca – Atletico de mooiste wedstrijd die gespeeld wordt in het imposante Camp Nou. De laatste jaren zijn de Madrilenen een serieuze bedreiging voor de Catalanen en Real madrid in de strijd om de landstitel. De wedstrijd tussen deze twee clubs is altijd een garantie voor spektakel. De wedstrijden zijn altijd enorm spannend en er gebeurd altijd van alles op het veld. Naast de strijd tussen FC Barcelona en Atleti is het ook de strijd tussen het typische tiki-taka voetbal van Barça en het vechtvoetbal van de ploeg van trainer Diego Simeone. Wil je bij deze wedstrijd zijn? Boek dan je voetbalreis naar FC Barcelona.

Topwedstrijden in Spanje

Zondag 26 april: Real Madrid – Getafe

Getafe, de nummer vier van La Liga na 26 speelronden, is de verrassing van het seizoen. In de Europa League moeten ze het opnemen tegen Ajax en dat hebben de Amsterdammers niet zomaar gewonnen. Getafe C.F. weet het elke tegenstander erg lastig te maken en kunnen winnen van iedereen, daarom draaien ze dik verdiend in de top van La Liga mee. De club, uit een voorstad van het prachtige Madrid,  zou zomaar kunnen verrassen in de derby tegen Real Madrid. Wil je topvoetballers live zien schitteren in het Estadio Santiago Bernabéu? Boek dan je Real Madrid voetbalreis.

Zondag 10 mei: FC Barcelona – Espanyol

Deze wedstrijd is de Derbi Barceloni, omdat beide clubs uit Barcelona komen. Het is de meest gespeelde lokale derby, daarnaast is het de derby die het vaakst dezelfde winnaar heeft. FC Barcelona wint eigenlijk alle ontmoetingen met stadsgenoot Espanyol. Voor de supporters van Blanquiazules is dit een hele belangrijke wedstrijd.

Zondag 24 mei: Sevilla – Valencia

Deze wedstrijd is altijd een spannende pot voetbal. Deze twee ploegen strijden elk jaar met elkaar om de bovenste vier plaatsen, dat na het seizoen goed is voor een Champions League ticket. Sevilla staat er op dit moment beter voor als Valencia. De club van Luuk de Jong staat, na 26 speelronden, derde met 46 punten. Valencia staat zevende en moet sowieso moeten winnen van Sevilla om nog kans te maken op Champions League voetbal.

Het gaat dus waarschijnlijk een spannende pot voetbal worden. Wil je onder genot van het Spaanse zonnetje een wedstrijd mee maken in de top van de LaLiga? Dit is je kans, bekijk dan onze voetbalreizen Sevilla!

Topwedstrijden in Spanje

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.