Voetbalwedstrijd bezoeken in je zomervakantie

De zomervakantie, je kijkt er het hele jaar naar uit om ergens in Europa even lekker tot rust te komen. Het voetbal ligt tenslotte toch stil dus wat moet je dan in je vakantie doen? Dit seizoen heb je geluk, de competities beginnen wat eerder dan normaal en zo kun je je vakantie ideaal combineren met een bezoek aan een wedstrijd in Spanje, Italië, Frankrijk of Portugal!

Barcelona

Om te beginnen in de hoofdstad van Catalonië kun je je vakantie aan de Costa Brava ideaal combineren met een bezoek aan FC Barcelona. De topclub begint de competitie al in het weekend van 16-18 augustus. Midden in de maand augustus is een bezoek aan de topclub van onder andere Lionel Messi en Frenkie de Jong dus al mogelijk. Maak dus van je vakantie naar de Spaanse zon een voetbalreis naar FC Barcelona. Bekijk hier direct het speelschema van FC Barcelona!

Lissabon

Wanneer je op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Albufeira in Portugal dan is Lissabon maar 2 uurtjes rijden. Zo kun je prima tijdens je vakantie een bezoek brengen aan Sporting Portugal of natuurlijk SL Benfica. De ideale combinatie tijdens je vakantie in Portugal is een bezoekje aan het imposante stadion van SL Benfica, Estádio da Luz. Het stadion lijkt zelf een beetje op het Emirates Stadium van Arsenal!

Valencia

Nog wat zuidelijker dan Barcelona aan de oostkust van Spanje vinden we Valencia. De kustplaats is erg populair onder Nederlandse toeristen en mag dan ook niet ontbreken in dit lijstje. Net als FC Barcelona begint ook Valencia vanaf het weekend van 16-18 augustus met de competitie. Valencia CF speelt haar thuiswedstrijden voor zo’n 55.000 supporters in het Estadio Mestalla. Het stadion wordt gekenmerkt door de stijle hoge tribunes, erg indrukwekkend! Boek je voetbalreis naar Valencia in combinatie met je zomervakantie wanneer het speelschema bekend is.

Rome

De enige Italiaanse stad in dit rijtje is Rome. Er zijn naast Rome nog een paar toeristische steden in Italië maar Rome is de enige populaire vakantiebestemming die maar liefst twee clubs herbergt. AS Roma en SS Lazio spelen beide hun thuiswedstrijden in het Stadio Olimpico in Rome. Bijna 73.000 supporters passen in het kolossale stadion in de hoofdstad van Italië. Combineer je vakantie in het land van de pizza en de pasta dan ook met een bezoek aan de hoofdstad en kies voor een bezoek aan AS Roma of SS Lazio!

Andere optie in Italië is Milaan. AC Milan en Internazionale spelen beide hun thuiswedstrijden in het Giuseppe Meazza stadion. Het speelschema van de Italiaanse Serie A begint in het weekend van 23-25 augustus.

Marseille

In het zuiden van Frankrijk vinden we, op Parijs na, de grootste stad van het land. Marseille. Olympique Marseille speelt haar thuiswedstrijden in het Stade Vélodrome en begint ook halverwege augustus alweer met de competitie. Het zeer populaire zuiden van Frankrijk als het neerkomt op vakanties is dan ook ideaal om te combineren met een bezoek aan l’OM. Neem plaats in het bijna 70.000 stoeltjes tellende stadion van Olympique Marseille en beleef een unieke voetbalervaring. Het speelschema van de Franse Ligue 1 begint in het weekend van vrijdag 9 augustus tot en met zondag 11 augustus. 

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *