Wedstrijd v/d week (12): Real Madrid – Athletic Bilbao

De Geschiedenis – Gemiddelde 5,9 goals per wedstrijd

Real Madrid tegen Athletic Bilbao staat garant voor veel goals. Zo vielen er in de laatste 8 ontmoetingen in Estadio Santiago Bernabéu gemiddeld 5,9 goals per wedstrijd. Het werd in deze 8 ontmoetingen maar liefst drie keer 5-1! De laatste keer dat de ploeg uit Bilbao met drie punten uit de hoofdstad vertrok dateert inmiddels al weer van 19 februari 2005, het werd destijds 0-2.

Estadio Santiago Bernabéu

In de volksmond gewoon Bernabéu is al sinds 1947 de thuishaven van Real Madrid en biedt sinds 2005 plaats aan, om precies te zijn, 81.044 supporters. Het stadion krijgt binnenkort nog een kleine upgrade in de vorm van een verschuifbaar dak, het aantal zitjes blijft hetzelfde. Het stadion biedt dus plaats aan zo’n 81.000 supporters maar op 30 mei 1957 propten zich een slordige 125.000 (!) supporters zich in het stadion voor de Europacup 1 finale. Real Madrid trad die dag aan tegen Fiorentina en zegevierde met 2-0. Tot op heden nog altijd een record aantal toeschouwers.

Real Madrid

De Madrilenen kennen een moeizaam seizoen waarin ze in de competitie inmiddels een uitzichtloze positie hebben ingenomen. In de strijd om de Champions League doet ‘De Koninklijke’ echter nog steeds mee en de wedstrijd tegen Athletic Bilbao lijkt daarom een goede krachtmeting om te kijken of de ploeg van Zinedine Zidane klaar is voor het zware geschut in de Champions League. Met Cristiano Ronaldo in bloedvorm lijkt een nieuw doelpuntenfestijn slechts een kwestie van tijd.

Bezoek aan Madrid

Ben je van plan om een voetbalreis naar Real Madrid te boeken, dan is een stadiontour in één van de twee stadions in de stad een must-see. Een rondleiding door het Estadio Santiago Bernabéu van Real Madrid of het Estadio Wanda Metropolitano van Atletico Madrid is zeer indrukwekkend.

Tip: Een stadiontour op de wedstrijddag zelf is vaak niet mogelijk, houd hier rekening mee en kom niet voor een vervelende verassing te staan. Verder zijn het Plaza Mayor en het Koninklijk Paleis van Madrid mooie toeristische trekpleisters die je bezoek aan Madrid ècht compleet maken.

Of bekijk ons complete overzicht met tickets Real Madrid.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.