Waar koop je tickets voor vrouwenvoetbal?

De laatste tijd krijgen we steeds meer vraag naar het bezoeken van een voetbalwedstrijd van vrouwen in het Buitenland. Daarom hebben wij hier wat informatie over vrouwenvoetbal en eventuele mogelijkheden. Voor het mannenvoetbal betaal je over het algemeen redelijk wat geld om een wedstrijd te bezoeken, in het vrouwenvoetbal is dit (nog) niet het geval. Het vrouwenvoetbal wordt veelal afgewerkt op de trainingsaccomodaties van de clubs waardoor er voor de meeste wedstrijden geen echte officiele ticketverkoop online is.

Wedstrijd vrouwenelftal + stadiontour

Ben je in bijvoorbeeld Barcelona, wil je graag Camp Nou bezoeken, maar vind je een wedstrijd van Messi en Co eigenlijk te duur? Een optie zou kunnen zijn om een stadiontour bij ons te boeken en vervolgens een wedstrijd van het vrouwenelftal in Barcelona op het grote trainingscomplex te bezoeken. De vrouwenelftallen trainen veelal op dezelfde accomodatie als de mannen. De mogelijkheid is dus aanwezig dat je deze sterren alsnog op het trainingscomplex tegen het lijf loopt. De accomodaties van deze clubs het bezoeken zeker waard. Het voordeel van zo’n combinatie is dat het wat minder geld kost dan een wedstrijd van Messi en co, maar je wel kunt genieten van vrouwen die zich voor 150% inzetten en de geweldige stadions kunt bewonderen.

Vrouwenvoetbal

Vrouwenvoetbal groeit aan populariteit. De sport is niet (meer) alleen voor mannen! Het vrouwenvoetbal maakt grote stappen en wordt steeds bekender onder de sportliefhebbers. Met meer dan 150.000 meiden en vrouwen bij de KNVB is Nederland één van de grotere landen in het vrouwenvoetbal. Bijna alle voetbalclubs in Nederland hebben meiden- en vrouwenteams. In veel landen is het zelfs de meest beoefende teamsport onder de vrouwen. De Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Zweden, Noorwegen, Japan en Brazilië zijn de koplopers. Het zal dan ook niemand verbazen dat het vrouwenvoetbal in deze landen het meest populair is. De belangrijkste voetbaltoernooien voor vrouwen zijn het WK, het EK en de Olympische Spelen. De kaartverkoop voor deze grote toernooien neemt alsmaar toe. Het beloofd wat voor de toekomst, de grenzen zijn doorbroken.

UEFA Women’s Champions League

De Champions League voor vrouwen wordt gedomineerd door het Duits FFC Frankfurt en het Franse Olympique Lyon, beide hebben de titel vier keer in de wacht weten te slepen. Bij FFC Frankfurt is Jacky Groenen (speelster Nederlands vrouwenteam) actief. De laatste twee edities van de vrouwelijke Champions League gingen naar Olympique Lyon dat achtereenvolgens VFL Wolfsburg en Paris Saint-Germain in de finale te sterk af was. Voor FFC Frankfurt is de titel alweer 3 jaar geleden. Naast deze twee clubs zijn in het Zweedse Umeå IK, het Duitse FFC Turbine Potsam en het Duitse Vfl Wolfsburg de clubs die de Champions Leaugue 2 maal hebben gewonnen.
Waar Engeland en Spanje in het mannenvoetbal erg dominant zijn, is het bij het vrouwenvoetbal tot nu toe Duitsland en Frankrijk dat de klok slaat. Het Engelse Arsenal FC is in Engeland de meest succesvolle club op Europees niveau.

Internationaal

De Verenigde Staten is internationaal gezien een van de grotere landenteams in het vrouwenvoetbal met bekende namen als Alex Morgan, Abby Wambach, Carli Loyd en keeper Hope Solo. Dit land wist de wereldbeker al drie keer in de wacht te slepen. Na de Verenigde Staten is Duitsland altijd erg sterk tijdens de internationale toernooien. Zij wisten de wereldbeker twee keer in de wacht te slepen. Naast deze twee landenteams hebben Noorwegen en Japan het toernooi één keer gewonnen.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *