Cristiano Ronaldo en Lionel Messi samen op eenzame hoogte

Al jaren domineren Cristiano Ronaldo en Lionel Messi het mondiale voetbal. Voor ons voetballiefhebbers is het een genot om deze twee grootheden in actie te zien. Aangezien ze prijs na prijs en record na record behalen bestaat er een constante vergelijking tussen de twee. Iedereen lijkt er weer een andere mening over te hebben. Reden genoeg om een te kijken naar de clubs, prijzen en statistieken van beide sterren.

Clubs Cristiano Ronaldo

Ronaldo kwam op zijn 12e terecht in de jeugdopleiding van Sporting Portugal. in oktober 2002 maakte hij op 17 jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht. In zijn eerste jaar in het 1e kwam hij op een seizoenstotaal van vijf doelpunten. In de zomer van 2003 speelde Ronaldo met Sporting de openingswedstrijd van het ‘Estádio José Alvalade’ tegen Manchester United. Hij scoorde 3 goals tijdens de 3-1 overwinning van zijn club. Met deze prestatie trok hij de aandacht van Sir Alex Ferguson die hem voor ongeveer 12 miljoen Engelse pond naar United haalde. In zijn periode voor United speelde Ronaldo 292 wedstrijden waarin hij 118 keer doel trof en goed was voor 68 assists. In 2009 vertrok Ronaldo voor een recordbedrag van 94 miljoen euro naar Real Madrid. Ronaldo is 11 seizoenen in dienst geweest bij ‘ de koninklijke’. Hij speelde 438 wedstrijden voor de club en wist hierin maarliefst 140 doelpunten en 131 assists te leveren. Inmiddels speelt Ronaldo voor Juventus. Het landskampioenschap kan hem bijna niet meer ontgaan en hij was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor het bereiken van de kwartfinales ten koste van Atlético Madrid.

Clubs Lionel Messi

Op zijn negende wordt Lionel Messi gescout voor Newell’s Old Boys in Argentinië. Dit is de beste club uit zijn geboortestad Rosario. Na 4 jaar wordt Messi toegelaten tot de jeugdopleiding van FC Barcelona. Hiermee komt een droom voor hem uit. Samen met Fàbregas en Piqué doorloopt hij verschillende jeugdelftallen om uiteindelijk op 16 jarige leeftijd de jongste debutant uit de geschiedenis van Barcelona te worden ( in een officieus duel). Op 16 oktober 2004 mag Messi onder coach Frank Rijkaard zijn officiële debuut maken tegen stadsgenoot Espanyol. Inmiddels zijn we 15 jaar verder en is Messi niet meer van club veranderd. Ondanks dat vele hebben geroepen dat hij zich eens in een andere competitie dan de Spaanse moest bewijzen, is hij Barcelona trouw gebleven. En ach, eerlijk is eerlijk, bij zo’n club en met zo’n klimaat is er natuurlijk ook niet veel reden voor verandering.

Statistieken Ronaldo en Messi

Beide spelers hebben bij hun clubs indrukwekkende cijfers gehaald. Om dit overzichtelijk in beeld te krijgen vindt u hieronder een tabel van beide spelers met daarin hun behaalde statistieken.

Cristiano Ronaldo Wedstrijden Doelpunten Assists
Sporting Portugal 28 3 1
Manchester United 292 118 68
Real Madrid 438 450 131
Juventus 36 24 12
Totaal 794 595 212

 

Lionel Messi Wedstrijden Doelpunten Assists
FC Barcelona 673 588 238

 Let op! Deze statistiek is bijgewerkt tot 14 maart 2019.

Messi en Ronaldo in onderlinge wedstrijden
In alle competities zijn Messi en Ronaldo elkaar 34 keer tegengekomen. De meeste van deze wedstrijden waren in de Spaanse competitie. Van deze wedstrijden wist Messi er 16 te winnen tegenover 9 van Ronaldo. De overige 9 wedstrijden eindigde in een gelijkspel. In het totaal wist Ronaldo 18 keer doel te treffen in deze ontmoetingen en vond Messi 16 keer het net.

Leuke feitjes over Cristiano Ronaldo en Messi

Over veel privacy beschikken beide heren niet. Dit betekent dat veel van hun leven gedeeld wordt met de buitenwereld. Zo is het van Ronaldo bekend dat Ronaldo al zijn prijzen in een eigen museum bewaart. Dit museum staat in zijn geboorteplaats Funchal op het eiland Madeira. Wat veel mensen niet van Ronaldo weten is dat hij vroeger met hartproblemen kampte wat zijn profcarrière in gevaar bracht. Echter bleek er een goede behandeling te zijn waardoor hij zijn carrière toch kon doorzetten.

Ook van Messi zijn een aantal bijzondere feiten bekend. Zo had Messi op dertienjarige leeftijd een zeldzaam groeiprobleem. De behandeling kosten 115.000 euro en werd betaald door FC Barcelona. Vanwege deze hoge ziekenhuiskosten was Barcelona vrij sceptisch over de toekomst van Messi. Directeur Carles Rexach had contact met de vader van Messi in een restaurant waar het eerste contract op een servet werd getekend omdat dat het dichtstbijzijnde stukje papier was.

Messi en Cristiano Ronaldo in het echt zien schitteren?

Beide supersterren zijn inmiddels op een leeftijd aangekomen dat het eind van hun carrière inzicht is. Mocht je nou graag een van de twee of allebei nog een keer in het echt willen bewonderen, is het raadzaam dit snel te doen. Het lijkt misschien lastig om aan kaarten te komen voor een wedstrijd van een van de twee grootheden maar tegenwoordig kun je dit via verschillende Nederlandse aanbieders regelen. Zo kun je via VoetbalreizenXL zowel losse tickets als geheel verzorgde voetbalreizen boeken.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *