Reisverslag Werder Bremen – VfB Stuttgart

Als nieuwe stagiair van VoetbalreizenXL kan een trip naar een buitenlandse wedstrijd natuurlijk niet ontbreken. Afgelopen weekend ben ik, Guido, samen met een vriend naar Werder Bremen – VfB Stuttgart geweest. Hier het reisverslag van Werder Bremen.

Het reisverslag Werder Bremen

Vanuit Groningen hebben wij om 3 uur s’middags de Flixbus gepakt om 2,5 uur later aan te komen op Bremen Hauptbahnhof. Nadat wij onze spullen bij het hostel hadden gebracht, zijn wij de populaire nabijgelegen wijk Viertel in gelopen. Hier was al vroeg zichtbaar dat Werder die avond moest voetballen. Overal om ons heen liepen de supporters met hun Werder shirts en sjaaltjes om. Na een paar biertjes in een Irish pub was het tijd om naar het stadion te lopen. Onderweg natuurlijk zelf ook nog even een sjaal gescoord bij een van de vele standjes. Twee uur voor aanvang was het al goed druk bij het stadion. Supporters van beide clubs liepen gemoedelijk door elkaar heen, iets wat ik in Nederland niet vaak tegen ben gekomen. Na een rondje om het stadion te zijn gelopen was het tijd om naar binnen te gaan.

De wedstrijd

We hadden kaarten voor de eerste ring achter de goal. We zaten tegenover de ‘Nordkurve’ waar 10.000 Werderfans staan en een fantastische sfeer creëren. Ongeveer een kwartier voor de aftrap zat het stadion vol en vlak voordat de wedstrijd begon klonk het Lebenslang grün-weiss door de speakers. Iedereen met het sjaaltje omhoog wat voor een indrukwekkende sfeer zorgde. Schijnbaar zo indrukwekkend dat de spelers van Werder nog niet helemaal bij de wedstrijd waren toen het begon. Binnen de minuut stond Stuttgart al op voorsprong. Een klap die nog wel even doordreunde. Het eerste kwart van de wedstrijd had Werder het meest de bal, maar was Stuttgart veruit het gevaarlijkst.

Toch bleef het bij die ene goal. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Werder meer en meer grip op de wedstrijd. Stuttgart beperkte zich tot verdedigen, want als nummer 16 van de Bundesliga konden ze de punten goed gebruiken. Vlak voor rust was het dan toch eindelijk raak voor Werder. Niemand minder dan Davy Klaassen schoot vanuit de tweede lijn knap raak. Het stadion ontplofte en Werder ging op zoek naar meer. De tweede helft had hetzelfde spelbeeld als de eerste. Werder viel aan, Stuttgart verdedigden. Ondanks een aantal goede mogelijkheden werd er niet meer gescoord. Een teleurstellend gelijkspel voor Werder wat hierdoor de aansluiting naar de plaatsen die recht geven op Europees voetbal enigszins kwijtraakt.

Na afloop

Na de wedstrijd zijn we weer teruggelopen naar de studentenwijk Viertel. Hier zijn we een kroeg in gegaan waar live muziek werd gespeeld. Rond de klok van 1 uur was voor ons echter de koek op, en zijn we richting het hostel gelopen. De volgende dag zouden wij om half 3 weer teruggaan met de Flixbus naar Groningen. Aangezien wij om half 10 het hostel moesten verlaten, besloten we om de tijd te doden maar even richting het centrum te gaan. Het toeval wou dat er carnaval was in het Bremen. Schijnbaar de grootste carnavalsoptocht van het Noorden. Dus zo konden we mooi in het zonnetje genieten van de optocht. Rond twee uur zijn we dan toch maar richting de bushalte gelopen en om 5 uur waren we weer terug in Groningen. Het was een zeer geslaagd weekend en ik heb ondervonden dat de Duitse voetbalsfeer top is.

Kaarten voor Werder Bremen

Via VoetbalreizenXL kunt u eenvoudig voetbalreizen naar Werder Bremen boeken. Wanneer u alleen op zoek bent naar een wedstrijdticket, kan dit makkelijk en snel via VoetbalticketXpert. En geniet net als ik van het Duitse voetbal.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.