Bezoek ’s werelds oudste bekertoernooi in Engeland: de FA Cup!

Maandag 4 december was de dag waar vele Engelsen en voetballiefhebbers in het algemeen naar uitkeken, de loting voor de derde ronde van de FA Cup. Het Engelse bekertoernooi, tevens het oudste voetbaltoernooi ter wereld. De FA Cup is namelijk al ontstaan in 1871, Arsenal is recordkampioen met 13 titels.

De derde ronde is de eerste ronde waarin de Premier League en Championship clubs instromen en het daarin opnemen tegen elkaar of lagere League clubs. Ieder seizoen staat dit weer garant voor veel spektakel, leuke wedstrijden in volgepakte stadions en echte ouderwetse Engelse voetbalsferen.

De derde ronde van de FA Cup vindt plaats in het weekend van 5 tot en met 8 januari en is dus ideaal om te bezoeken tijdens uw vakantie of in de winterstop van uw eigen voetbalcompetitie.

The Merseyside Derby

De loting heeft een aantal leuke wedstrijden opgeleverd waarbij ‘The Merseyside Derby’ tussen Liverpool en Everton er op het oog het meeste uitspringt. Afhankelijk van de definitieve speeldata is deze wedstrijd wellicht te combineren met een bezoek aan Manchester United – Derby County en/of Manchester City – Burnley.

FA Cup wedstrijden in Londen

In de wereldstad Londen worden uiteraard ook een aantal leuke wedstrijden gespeeld die eventueel te combineren zijn, denk hierbij aan:

  • Brentford – Notts County
  • Fulham – Southampton
  • Millwall – Barnsley
  • Tottenham Hotspur – Wimbledon
  • Watford – Bristol City
  • Brighton – Crystal Palace

Kijk ons gehele aanbod op FA Cup wedstrijden.

Afhankelijk van de definitieve speeldata kunnen wij een geheel verzorgd pakket op maat aanbieden, vraag bij ons naar de mogelijkheden via:

Bekijk ons aanbod FA Cup Tickets Vraag een maatwerk offerte aan

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.