Met een capaciteit van maar liefst 62.062 wordt dit het grootste clubstadion van Londen. Het is geen toeval dat de capaciteit van het stadion van rivaal Arsenal met ruim tweeduizend zitplaatsen wordt overschreden.
Wanneer openen de Spurs het nieuwe stadion?
Komend seizoen zal Tottenham Hotspur haar thuiswedstrijden gaan spelen in een gloednieuw stadion. Op 15 september tegen Liverpool wordt de eerste wedstrijd gespeeld. Met de intrek in het nieuwe stadion wil Tottenham zich definitief tussen de top van de Premier League scharen. Echter neemt het nieuwe stadion ook een aantal risico’s met zich mee.
5 uniek nieuwe onderdelen van het stadion
Ondanks de risico’s is dit gloednieuwe stadion een fenomenaal onderkomen met een aantal uitzonderlijke hoogtepunten. Hieronder staat de verschillende hoogtepunten op genoemd.
? Grootste Single Tier-tribune van Engeland
Het nieuwe stadion beschikt over de grootste Single Tier-tribune van Engeland. Single Tier houdt in dat de tribune uit één ring bestaat, alle rijen lopen dus in elkaar over. Eén tribune aan de korte zijde is op deze manier ingericht en biedt plaats aan 17.000 mensen. Dit zal voor een geweldige atmosfeer zorgen.
? Er zijn 2 verschillende speelvelden in 1 stadion
Tottenham heeft het nieuwe stadion ook beschikbaar gesteld voor de NFL. Hierdoor zullen er dus ook American Football wedstrijd worden gespeeld. Waar deze sport op kunstgras wordt gespeeld, is een extra veld dus noodzakelijk. De kunstgrasmat bevindt zich onder het gewone veld, het duurt ongeveer 25 minuten om de velden op te wisselen.
? Exclusieve hospitality-seats zoals de ‘Tunnel Club’ & ‘Club H’
Op het commerciële vlak hebben de Spurs nog een gat te dichten met de concurrentie. De Tunnel Club en Club H moeten meer sponsoren en rijkere supporters trekken. Bij de Tunnel Club hebben supporters toegang tot exclusieve bars en restaurants gelegen direct naar de spelerstunnel. Ook bevat dit arrangement verwarmde zitplaatsen achter de dug-outs. Club H is nog net wat duurder en bevat een Michelin-maaltijd voor elk duel.
? Sky Walk op 40 meter hoogte op het dak van het stadion
Dit moet één van de trekpleisters worden voor fans en toeristen buiten de wedstrijden om. Het is mogelijk om het stadion te beklimmen en een rondje op het dak van het stadion te maken. Vanaf hier is een indrukwekkend uitzicht te zien op de skyline van Noord-Londen.
? Compleet toeristisch ingericht complex rondom het stadion
De grond om het stadion heen is ingericht voor verschillende doelen om de wedstrijden heen. Zo zal dit complex als sport-, vrijetijds- en entertainment bestemming gaan fungeren. Het zal mogelijk zijn om hier indoor extreme sporten te beoefenen en er worden ook nieuwe woningen en een nieuw hotel gebouwd met maar liefst 180 kamers.
Dit imposante stadion is komend seizoen dus zeker het bezoeken waard. Lijkt u dit ook wat?
Bekijk dan eens ons aanbod voetbalreizen naar Tottenham Hotspur.
Rivaal Arsenal
Het verleden heeft uitgewezen dat een nieuw stadion niet altijd een garantie is voor succes. Arsenal is hier misschien wel het mooiste voorbeeld van. Sinds de intrek in het nieuwe Emirates Stadium heeft Arsenal immers geen enkele keer meer serieus meegedongen om de titel. Ex-coach Arsène Wenger heeft wel eens aangegeven het nieuwe stadion hier gedeeltelijk mee te maken heeft gehad. Door de bouw van het Emirates Stadium had Arsenal namelijk nog te maken met financiële restricties van de leningen die hierbij waren afgesloten. Hierdoor had Arsenal veel minder daadkracht op de transfermarkt in vergelijking met haar concurrenten.
Sterkhouders van Tottenham Hotspur
Dit is een scenario wat ook Tottenham kan overkomen. Ook omdat de kosten van de bouw van het nieuwe stadion als gevolg van de Brexit 2,5 keer hoger uitvallen dan in eerste instantie begroot was. Echter zijn de 2 clubs uit Noord-Londen niet helemaal met elkaar te vergelijken. De Spurs zijn namelijk altijd vrij bescheiden actief geweest op de transfermarkt. Sinds zijn aantreden gaf Pochettino 324 miljoen uit aan nieuwe spelers. Dit is een schijntje in vergelijking met de concurrentie, Manchester City gaf bijvoorbeeld 836 miljoen uit in dezelfde periode. Ondanks deze lagere uitgaven heeft Pochettino een team gecreëerd wat aangetoond heeft meerdere seizoenen in de top van de Premier League mee te kunnen draaien.
Nieuwe stadion een blok aan het been?
Uiteindelijk valt of staat alles met sportief succes, en dit succes is afhankelijk van de samenstelling van de spelersgroep en staf. Blijven sterkhouders als Kane, Alli en natuurlijk Pochettino zelf volgend seizoen ook actief bij de Spurs. Dan zal Tottenham normaal gesproken weer meedoen om de titel. Als gevolg hiervan zal het stadion vol zitten, en wordt wellicht ook weer Champions League voetbal veilig gesteld. Dit alles zorgt weer voor extra geld in de kas, waarmee de kosten van het nieuwe stadion kunnen worden afgelost. Daarnaast is er dan nog ruimte om te blijven investeren in de spelersgroep. Maar wanneer sterkhouders vertrekken, en de selectie kwalitatief moet inleveren. Dan kan het nieuwe stadion wel eens uitmonden tot een financieel blok aan het been.
Bekijk de vooruitgang van de bouw van het stadion door een 360 graden-camera!