To Do’s bij het bezoeken van AC Milan of Internazionale

U kent het wel. Samen met een paar vrienden naar de modestad Milaan waarbij het bezoeken van een voetbalwedstrijd van AC of Inter Milan de hoofdmoot is. Van tevoren zoekt u uit hoe bij het stadion te komen, wat te doen voor de wedstrijd, waar de gezelligste cafés zijn en waar de supporters na de wedstrijd heen gaan. Maar niks is minder waar, uit ervaring merken wij dat onze klanten vaak onvoorbereid op pad gaan en zo niet alles uit hun voetbalreis naar Italië halen. Na het lezen van deze blog weet u zeker dat uw voetbalreis naar Milaan een succes wordt!

Voetbalreis Milaan

Op zaterdag eenmaal aangekomen in Milaan wordt er snel ingecheckt bij het hotel om vervolgens door te gaan naar het stadion en te genieten van de sfeer en de voetbalwedstrijd op zaterdagavond. Wanneer u op zondagmorgen wakker wordt en beseft dat de terugvlucht pas op maandagmiddag gepland staat wordt er stevig overlegd wat te doen in Milaan. Tot ieders spijt heeft geen enkele vriend uitgezocht wat er naast het voetbal eigenlijk te doen is in Milaan…

Duomo di Milano

Voor je gevoel kom je van elk metrostation uit bij de ‘Duomo di Milano’ de kathedraal van Milaan. Van buiten is het een zeer indrukwekkend gebouw. het is één van de grootste kathedralen in Europa en het is dan ook een echte toeristentrekpleister. Mocht u de kathedraal van binnen willen bekijken kan dit al voor 3,50 euro. Houd echter wel rekening met lange wachttijden.

Museum of Football

Naast het plein van de Milaanse kathedraal bevindt zich een enorm overdekt winkelcentrum, genaamd ‘Milano Galleria’. Voor schitterende mozaïeken en winkels van Louis Vuitton, Prada, Gucci en Yves Saint Laurent bent u hier aan het juiste adres. Alleen een kijkje nemen is al erg leuk, houd hier wel rekening met enorme drukte en veel bewakers.
In hetzelfde winkelcentrum bevindt zich het internationale ‘Museum of Football’. Dit museum bevindt zich op de vierde etage dus wordt aangeraden de kleine lift naar boven te nemen. De trap nemen kan natuurlijk ook, maar kijk dan van tevoren wel of het museum geopend is en of de medewerkers geen onverwachtse ‘siësta’ houden.

Castello Sforzesco

Milaan beschikt over een fantastisch kasteel die onder andere bekend staat om zijn grote fontein. Het ‘Castello Sforzesco’ is gebouwd in de 14e eeuw en volledig gerenoveerd in de 20e eeuw. In dit kasteel worden onder andere concerten en theaters gehouden en biedt het plaats aan verschillende musea.
Het ‘Castello Sforzesco’ is gelegen aan de rand van een schitterend stadspark. Bent u even klaar met alle drukte van de stad breng dan een bezoekje aan het ‘Parco Sempione’. Geniet van een biertje, wijntje, colaatje en een pizzapunt aan het water, op het gras of in de schaduw op een bankje tussen de mooie natuur.

Navigli

Aan het andere uiterste van het stadspark staat het ‘Arco della Pace’ of terwijl de toegangspoort van het park. Deze gigantische poort is gebouwd in 1807 en zeker de moeite waard om eens te bekijken.
Wanneer de avond aanbreekt en u zin hebt in eten, drinken en voornamelijk gezelligheid ga dan naar de wijk ‘Navigli’. Deze straat met een soort Amsterdamse gracht staat bol van terrasjes, kraampjes, bijzondere winkels, binnentuinen en dus gezelligheid. Poseer op één van de bruggen gelegen over de gracht en maak een mooie herinnering van je bezoek aan Milaan.
Mocht u alle bezienswaardigheden niet te voet of per metro willen voldoen, dan is de ‘Hop on hop off’ bus een aanrader. Aangezien deze bus vaak overvol is kunt u ook een fiets gebruiken van het stadsfietsensysteem, genaamd ‘BikeMi’. Houd er rekening mee dat een Creditcard nodig is voor het lenen van zo’n fiets.
Wanneer u San Siro of Stadio Giuseppe Meazza niet alleen vanaf de tribune wilt zien is een stadiontour zeker een aanrader. De tour brengt u onder andere langs de vele gewonnen prijzen, de kleedkamers en het veld.

Reisgids Milaan

Bij VoetbalreizenXL kunt u natuurlijk ook onze voetbalreisgids van AC of Inter Milan downloaden zodat u van tevoren helemaal niks meer uit hoeft te zoeken voor wat betreft de stad en de club.
De stad Milaan heeft een erg eenvoudig metronetwerk met vijf kleuren lijnen, zie hieronder de metrokaart van Milaan. De metro in de stad wordt overal op straat aangegeven met borden met daarop een rode ‘M’.

Dan rest ons u alleen nog ontzettend veel plezier te wensen voor uw, hopelijk, onvergetelijke voetbalervaring in Milaan!

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.