10 tips voor een geslaagde voetbalreis

Voor veel mensen is het maken van een voetbalreis een jaarlijks terugkerend uitje. Uiteraard zijn er ook mensen voor wie het de eerste keer zal zijn. Voor beide groepen hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij helemaal voorbereid op pad kan!

Op tijd naar het vliegveld

Om stress te voorkomen raden wij aan om echt vroegtijdig op de luchthaven aanwezig te zijn. Wij rekenen altijd een uur of 1,5 uur voordat de gate sluit (deze tijden staan op de vliegtickets weergegeven). Print de benodigde reisdocumenten van tevoren uit zodat je alles bij de hand hebt. Lees daarnaast onze voetbalreisgids van tevoren door voor handige praktische tips.

Een koffer of een tas?

Bij het meenemen van enkel handbagage raden wij aan een grote tas mee te nemen in plaats van een koffer. De koffer moet vaak in het vliegtuigruim wat veel tijd kost bij het afhalen van de bagage. Zorg ervoor dat alle vloeibare middelen in een gesloten plastic zakje zitten met een maximum van 100 ml per artikel want, weggooien is zonde.

Bezoek aan de speelstad

Vaak gaat een voetbalreis gepaard met een bezoek aan de betreffende speelstad. Steden als Barcelona, Madrid, Rome, Milaan en Londen hebben uiteraard veel bezienswaardigheden. Bedenk en overleg voor aanvang van de reis goed welke bezienswaardigheden jullie willen bezoeken. Maak een globale planning van het bezoek zodat jullie je hier, ter plekke, geen zorgen over hoeven te maken. het scheelt tevens veel tijd.

Stadiontour

Wanneer je van plan bent een stadiontour te gaan doen bij een relatief grote club, boek deze stadiontour dan voor aanvang van de reis online of bij ons. Dit om te voorkomen dat de rondleidingen in het betreffende weekend zijn volgeboekt. Houd er ook rekening mee dat een stadiontour op de wedstrijddag vaak niet mogelijk is.

Hop on Hop off bus

Een goede tip om in korte tijd de bezienswaardigheden van een speelstad te bezoeken is de ‘Hop on Hop off’ bus tour. In één dagdeel reis je de hele stad door en men kan uitstappen waar hij of zij wilt. Een handige en efficiente manier om zoveel mogelijk te zien van de desbetreffende stad.

Valuta en stekkers

In Engeland wordt betaald met ponden. Bij het geld opnemen op het vliegveld kan je dit het beste doen ‘Without Conversion’. Dit om zoveel mogelijk ponden voor je euro’s te krijgen. In Engeland zijn andere type stopcontacten dus vergeet niet een wereldstekker mee te nemen op reis. Zo voorkom je onaangename verassingen of onverwachte extra kosten.

OV in Duitsland

Bij het bezoeken van een voetbalwedstrijd in Duitsland is het niet noodzakelijk een ticket voor het openbare vervoer aan te schaffen, vervoer is mogelijk op basis van de wedstrijdticket. Dit geldt in alle speelsteden.

Zelf vlucht en verblijf boeken?

Ben jij van plan zelf de reis en het verblijf te boeken? Kijk wat betreft de vlucht ook naar omliggende luchthavens. Wanneer Liverpool thuis speelt is vliegen op Manchester bijvoorbeeld een stuk goedkoper, terwijl het maar een half uur reizen is met de trein naar Liverpool. Bij een 2-daagse reis raden wij aan het hotel te boeken nabij het stadion of het vliegveld. Bij een 3-daagse reis raden wij aan een centraal gelegen hotel te boeken, ook in verband met het bezoeken van de bezienswaardigheden in de stad.

Wij hopen dat u, na het lezen van dit blog, goed voorbereid op voetbalreis kunt gaan! Bekijk ons complete aanbod voetbalreizen naar diverse Europese competities en stel samen met onze medewerkers een unieke voetbalervaring op.

Gratis toegang voetbal reisgidsen

Voetbalgidsen

Al onze klanten krijgen voorafgaand aan hun voetbaltrip een voetbalgids toegestuurd. Laat je e-mailadres achter en krijg gratis toegang tot al onze voetbalgidsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.